Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ταξίδι

Πάτμος και Μαράθι στους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για το 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανάμεσα στα καλύτερα μέρη του πλανήτη για διακοπές το 2023 κατατάσσεται η Πάτμος, σύμφωνα με το δημοφιλές ταξιδιωτικό περιοδικό Travel and Leisure.

Μεταξύ 50 προορισμών σε ΗΠΑ, Κούβα, Ιταλία, Μαρόκο, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Ν. Κορέα, Γροιλανδία, Κροατία, Ελλάδα και Χιλή, οι ειδικοί προτείνουν κρουαζιέρα σε ανερχόμενους προορισμούς με «πρωταγωνίστρια» την Πάτμο. Με τους περισσότερους προορισμούς ανά τον κόσμο να ανοίγουν για πρώτη φορά μετά τη πανδημία, το 2023 αναμένεται να είναι η πρώτη χρονιά ολικής επαναφοράς του τουρισμού, όπως αναφέρει το διεθνές μέσο.

Στο ίδιο πνεύμα, οι Βρετανικοί Times καταγράφουν τις 76 επικρατέστερες παγκόσμιες ταξιδιωτικές τάσεις για το νέο έτος.

Οι φυσιολατρικές δραστηριότητες, οι αποδράσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η γιόγκα σε εξωτικούς προορισμούς, η εξοικείωση με την άγρια χλωρίδα και πανίδα, το «slow food» και η ανακάλυψη αρχαίων πολιτισμών διαμορφώνουν τον νέο «χάρτη» των ταξιδιωτικών προτιμήσεων. Η επίσκεψη άθικτων και παρθένων προορισμών στην Ελλάδα κατέχει ξεχωριστή θέση, σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα που αναφέρεται ειδικά στο Μαράθι και τις εξωτικές ομορφιές του.

«Πάτμος, Αρκοί και Μαράθι διαθέτουν μία μεγάλη δυναμική που ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Αναδεικνύουμε διαφορετικές εμπειρίες και ταξιδιωτικές συνήθειες που είχαν ατονήσει λόγω πανδημίας και που πλέον επανέρχονται δυναμικά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως για το 2022 ο αριθμός κρουαζιερόπλοιων που επισκέφθηκαν την Πάτμο σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση κατά 36,9% σε σύγκριση με το 2019», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πάτμου, Νίκος Κουτούζος.

Σημειώνεται πως πρόσφατα παρουσιάστηκε στα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού το πρόγραμμα προβολής του Δήμου Πάτμου, το οποίο υλοποιήθηκε κατά το προηγούμενο διάστημα και οδήγησε σε ενισχυμένη δημοσιότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό δημιουργώντας προβολή μεγάλης αξίας και εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους. «Στόχος του προγράμματος που απέσπασε θετικές κριτικές ήταν να αναδείξει το φυσικό κάλλος, τις παραλίες, τις εξορμήσεις σε Μαράθι και Αρκιούς, τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, τη γαστρονομία, τα θρησκευτικά και ιστορικά αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, τις προοπτικές της κρουαζιέρας αλλά και την υψηλή ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών μας», πρόσθεσε ο κ. Κουτούζος.


Ροή ειδήσεων

Advertisement