Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Ώρες αγωνίας για τον Πάπα Φραγκίσκο – Μπήκε στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ώρες αγωνίας για τον Πάπα, μετά από ανακοίνωση του Βατικανού ότι ο Ποντίφικας  πάσχει από λοίμωξη του αναπνευστικού και θα χρειαστεί να περάσει μερικές ημέρες στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε θεραπεία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters η ανακοίνωσε προσθέτει πως ο Πάπας Φραγκίσκος τις τελευταίες ημέρες υπέφερε από δυσκολίες στην αναπνοή. Ωστόσο τα τεστ που έκανε έδειξαν ότι δεν έχει covid-19.

Σύμφωνα με διαρροές από το Βατικανό, ο πάπας  ενδέχεται να παραμείνει στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης μέχρι και την Παρασκευή, προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων.

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας εισήχθη το μεσημέρι στο καθολικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας. Κατά συνέπεια, ακυρώθηκε συνέντευξή του που είχε προγραμματισθεί για το απόγευμα, όπως και όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις του για το επόμενο διήμερο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι μέχρι τώρα εξετάσεις δεν δείχνουν καρδιακές παθήσεις. Στη συνέχεια οι γιατροί αναμένεται να υποβάλουν τον πάπα σε μια νέα σειρά εξετάσεων, κυρίως για το αναπνευστικό σύστημα, αλλά «η όλη κατάσταση του ποντίφικα δεν προκαλεί ανησυχία», όπως αφήνει να διαρρεύσει το Βατικανό.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά έγινε γνωστό πως ο  Πάπας Φραγκίσκος εισήχθη στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης για προγραμματισμένες εξετάσεις. Αν ήταν προγραμματισμένες δεν θα χρειαζόταν να αναβληθεί η συνέντευξή του, η οποία θα είχε προγραμματιστεί σε άλλη στιγμή.  Την πρώτη  ανακοίνωση έκανε ο υπεύθυνος Τύπου της Αγίας Έδρας, ωστόσο η κατάσταση άλλαξε δραματικά τις επόμενες ώρες.  Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι 86 ετών και υποφέρει από χρόνια γοναλγία.

Πληροφορίες για την γενικότερη κατάσταση του Πάπα Φραγκίσκου είχε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ, με το Νίκο Χατζηνικολάου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement