Connect with us

Ερασιτεχνικό

Νίκησε το ποδόσφαιρο

Published

on

Ο κόσμος που βρέθηκε στα Προσφυγικά ξεπέρασε τους 2.000 δείχνοντας ότι αυτό το γήπεδο πρέπει να προσεχτεί απ’ όλους

 

Ποιος βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο των Προσφυγικών και δεν συγκινήθηκε, δεν του ήρθαν μνήμες από το παρελθόν που σε τοπικό παιχνίδι δεν έπεφτε καρφίτσα…

Αυτές οι μνήμες ξύπνησαν το Σάββατο (1/4) καθώς στα Προσφυγικά ο κόσμος που βρέθηκε για να παρακολουθήσει το μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου της Α’ Κατηγορίας ανάμεσα στον Αρη και τον Παναιγιάλειο ξεπέρασε τους 2.000.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο όπως είναι αυτό των Προσφυγικών προσελκύει εκατοντάδες φιλάθλους. Η ΕΠΣ Αχαΐας κέρδισε το στοίχημα και ανακαίνισε αυτό το ιστορικό γήπεδο όμως χρειάζεται και συνέχεια. Δεν πρέπει να μείνει στην τύχη του γιατί πολύ απλά και σύντομα θα χαθεί… Άμεσα πρέπει να ξεκινήσει η ένωση να δημιουργήσει και τις απέναντι κερκίδες ενώ χρειάζεται να προσεχτεί και ο περιβάλλοντας χώρος.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

Με πληροφορίες της «Γ» το γήπεδο των Προσφυγικών θα ολοκληρωθεί με εργασίες που αναμένονται να γίνουν πολύ σύντομα. Αρχικά η Ενωση έχει κάνει ήδη τις κινήσεις έτσι ώστε να καλύψει το τοιχίο και όχι μόνο περιμετρικά έχοντας πάρει προσφορές ύψους 25.000 ευρώ. Επίσης δρομολογούνται οι κερκίδες και θα τοποθετηθούν και φώτα led. Με λίγα λόγια θα μιλάμε για ένα γήπεδο λειτουργικό και πρωτίστως ασφαλές.

 

Η ΔΙΑΚΟΠΗ, ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

Στο παιχνίδι ωστόσο υπήρχε και το μελανό σημείο με τα επεισόδια καθώς στο 82’ της συνάντησης διεκόπη περίπου για δέκα λεπτά λόγω επεισοδίων και χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία.

Μερίδα οπαδών που βρίσκονταν κάτω από τις κερκίδες των Προσφυγικών ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ τα οποία έκαναν χρήση δακρυγόνων αλλά και κρότου λάμψης για να εκτονώσουν την κατάσταση.

Το αρνητικό σε αυτό ήταν ότι τα ΜΑΤ θα μπορούσαν  να είχαν αποφύγει τα δακρυγόνα σε ένα γήπεδο ασφυκτικά γεμάτο χωρίς να υπάρχει διαφυγή και το βασικότερο ότι στην κερκίδα υπήρχαν και αρκετά μικρά παιδιά.

Τα επεισόδια που έγιναν ήταν μεμονωμένα από μικρή μερίδα φιλάθλων και δεν χρειαζόντουσαν υπερβολές από τη ΕΛ.ΑΣ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement