Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Ψηφοδέλτιο ΝΔ: Η ανανέωση ήρθε, αλλά…

Published

on

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Η ανακοίνωση των νέων υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εξέπληξε ευχάριστα, καθώς υπάρχει μια εντυπωσιακή ανανέωση τόσο ηλικιακά όσο και σε επίπεδο προσώπων.

Ωστόσο, οι προθέσεις του κυβερνώντος κόμματος να φρεσκάρει τα ψηφοδέλτια του, που μετουσιώθηκαν σε πράξεις, όσο καλές και θεμιτές κι αν είναι, δεν αρκούν.
Ας είμαστε ειλικρινείς. Η καθυστέρηση της δημοσιοποίησης των νέων υποψηφίων περιορίζει ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια που έχουν για να κάνουν μια προεκλογική εκστρατεία, όχι μεγάλων αξιώσεων, αλλά μιας επιθυμητής αναγνωρισιμότητας.
Διότι παρότι έχουν να επιδείξουν μια αξιοσημείωτη διαδρομή στον επαγγελματικό στίβο, δεν ισχύει το ίδιο και για τον πολιτικό. Εφόσον, λοιπόν, μπαίνουν για πρώτη φορά στην εκλογική μάχη, θα έπρεπε να έχουν και τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεση τους ώστε να προβληθούν επαρκώς και να επικοινωνήσουν στους ψηφοφόρους το προφίλ τους και τις θέσεις τους. Δεν είναι θέμα υποκειμενικής προσέγγισης, αλλά κοινής πολιτικής λογικής.
Εκτός αυτού, όμως, η καθυστερημένη ανακοίνωση των νέων υποψηφιοτήτων δίνει πρόσφορο έδαφος στην εκτίμηση ότι το ψηφοδέλτιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των νυν βουλευτών. Υπό την έννοια, ότι ακριβώς λόγω της κοινοβουλευτικής παρουσίας τους έχουν δεδομένη μια δυναμική, η οποία δεν είναι εύκολα ανταγωνίσιμη σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών από πρόσωπα που θα επιδοθούν για πρώτη φορά στο κυνήγι της ψήφου.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τις απαντήσεις θα τις δώσει η κάλπη. Κι επειδή οι ανατροπές είναι μέρος του πολιτικού παιχνιδιού, ουδείς μπορεί να αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να προκύψουν εκπλήξεις, ανάλογες με αυτές στη σύνθεση του ψηφοδελτίου, έστω και αν οι πιθανότητες δεν συνηγορούν σε μια τέτοια πρόβλεψη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement