Connect with us

Χωρίς κατηγορία

«H ακολουθία του Νυμφίου»-Ο κ. Χρυσόστομος σήμερα (7 μ.μ.) στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου

Published

on

Η Ακολουθία του Νυμφίου θα τελεστεί σήμερα στις 7 μ.μ. σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών. Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών, ενώ ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών.

Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων τελείται η Ακολουθία του Νυμφίου, δηλαδή του όρθρου της Μεγάλης Δευτέρας. Οι πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μας προετοιμάζουν πνευματικά για το θείο δράμα και οι Ακολουθίες ονομάζονται «Ακολουθίες του Νυμφίου». Δύο από τα πιο γνωστά τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδας είναι τα: «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται» και «Τον νυμφώνα Σου βλέπω».
ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙ
Χθες το πρωί, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε χθες το πρωί Σάββατο του Λαζάρου τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μιντιλογλίου Πατρών, ενώ τον εσπερινό στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΙΩΤΙΣΣΑ
Ακολούθως τιμήθηκε η μνήμη του Εθνομάρτυρα ιερέα Γεώργιο, τον σφαγιασθέντα υπό των Τούρκων εν ώρα της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή των Βαΐων του 1821.

Ροή ειδήσεων

Advertisement