Connect with us

Ελλάδα

Εκλογές 2023: Σήμερα η ανακήρυξη των κομμάτων από τον Άρειο Πάγο – Οριστική απόφαση για Κασιδιάρη

Published

on

Μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα αναμένεται ο Άρειος Πάγος να αποφασίσει ποια κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου βρίσκεται σε διαρκή διάσκεψη από το πρωί της Κυριακής, ενώ έχει ήδη απορριφθεί ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης που κατατέθηκε από το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη κατά τριών μελών του τμήματος.

Το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο κυρίωσ στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες», αλλά και αυτό του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Τάσου Κανελλόπουλου «ΕΑΝ».

Ποιοι έχουν «κοπεί» ήδη

Η υποβολή αιτήματος συμμετοχής ξεπέρασε κάθε προηγούμενα, αφού υπέβαλαν αίτημα 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε προσφυγές μεταξύ των κομμάτων για το όνομα και το έμβλημα με την πρώτη προσφυγή να κατατίθεται από το κόμμα «Πατριωτική Ένωση «ΕΛ.ΛΑ.Σ» που στράφηκε κατά του κόμματος «Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» για «ονοματοκλοπή του βασικού προσδιοριστικού στοιχείου, του περιγραφικού πυρήνα και την κεντρική ονομασία «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» και την παράνομη ιδιοποίηση-σφετερισμό του Εθνικού Συμβόλου, του εμβλήματος του «Ήλιου της Βεργίνας». Τελικά ο Άρειος Πάγος έβγαλε εκτός εκλογικής μάχη το κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου με το σκεπτικό πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα, ενώ κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στράφηκε κατά το κόμματος της Αφροδίτης Λατινοπούλου με την προσφυγή του να γίνεται δεκτή λόγω κλοπής του ονόματος του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ», αφού κατά τους δικαστές υπάρχει «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου, από το κόμμα που έχει ιδρύσει αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και προέρχεται η ίδια η κ. Λατινοπουλου, μέχρι την ημέρα που διεγράφη.

Αντίστοιχα, οι δικαστές απέρριψαν την προσφυγή του Δημήτρη Μιχάκη, ιδρυτή
του κόμματος «Έλληνες» σε βάρος του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη αφού το χαρακτήρισαν μη υπαρκτό πολιτικό κόμμα, χωρίς οντότητα, καθώς δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία 200 υπογραφές, με αποτέλεσμα να μην νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement