Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος στη ΔΟΥ και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια

Published

on

 

 

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής του Τμήματος Προστασίας του Πολίτη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κυριακόπουλος, συνεχίζει τις επισκέψεις του σε φορείς και δημόσιες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε τη ΔΟΥ Πατρών, όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και κατέγραψε τα προβλήματα που βάζουν εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Αυτά εντάθηκαν μετά από τη συγχώνευση των δυο ΔΟΥ της αχαϊκής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας για τη συρρίκνωση των δημοσίων δομών.

Στην ενιαία, πλέον, ΔΟΥ Πατρών υπηρετούν μόλις 104 εργαζόμενοι. Αναπόφευκτη επίπτωση ήταν υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται στους πολίτες από τις ΔΟΥ να έχουν γίνει πλέον αντικείμενο παροχής από τα λογιστικά γραφεία.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η μεγάλη συσσώρευση οφειλών από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, εξαιτίας της πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης που έχει προκύψει με αποκλειστική ευθύνη της απερχόμενης κυβέρνησης.

Στο θέμα των χρεών προς τις Εφορίες, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, η απερχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. στάθηκε τιμωρητικά απέναντι στους οφειλέτες, ενώ τελείως προσχηματικά λίγες μέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών εξήγγειλε ρυθμίσεις που άφησαν εκτός αυτών τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών με χρέη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει δεσμευτεί για γενναίες παρεμβάσεις στη ρύθμιση των χρεών, και με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής για χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Κυριακόπουλος επισκέφθηκε την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας. Από  την πλευρά του, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής του Τμήματος Προστασία του Πολίτη της Κεντρικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καυτηρίασε την πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ με αξιοπρεπή περίθαλψη και φροντίδα για όλες και όλους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε  στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίες περιλαμβάνουν την αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία στο 7% του ΑΕΠ, εντός της τετραετίας, την αποκατάσταση του δημοσίου χαρακτήρα του ΕΣΥ, όπως και τη μισθολογική αναβάθμιση όλων των εργαζομένων.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement