Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νόμιμο ναι, ηθικό; Επίθεση της αντιπολίτευσης στη δημοτική Αρχή της Πάτρας για απευθείας αναθέσεις

Published

on

Οι απευθείας αναθέσεις στη διάρκεια της θητείας της δημοτικής Αρχής μονοπώλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά από αίτημα συμβούλων της αντιπολίτευσης, εκ μέρους των οποίων την εισήγηση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της «Ώρα Πατρών», Γιάννης Τσιμπούκης.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης η αντιπολίτευση παρουσίασε εισηγήσεις και αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί «έρευνα αγοράς» για προμήθειες κι άλλες δαπάνες, λαμβάνοντας απαντήσεις από υπηρεσιακά στελέχη που εξήγησαν τη διαδικασία που ακολουθείται, όπως επίσης, ότι ο Νόμος δίνει τη δυνατότητα των απευθείας αναθέσεων προκειμένου να λειτουργεί με πιο ευέλικτο τρόπο ο Δήμος.
Ο επικεφαλής της «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης, επεσήμανε ότι οι απευθείας αναθέσεις είναι νόμιμες, αλλά είναι ηθικές;
Για «προεκλογική λάσπη» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης λέγοντας πως «τέσσερα χρόνια κοιμόσασταν και τώρα λίγους μήνες πριν τις εκλογές ξυπνήσατε και είπατε να φέρεται αυτό το θέμα. Η Πάτρα είναι μικρή πόλη και είμαστε όλοι γνωστοί. Στο θέμα των οικονομικών δεν μπορεί κανείς να μας κουνήσει το δάχτυλο. Να μιλήσουμε για νοικοκύρεμα; Μόνο από τα ενοίκια που πλήρωνε ο Δήμος κάθε χρόνο γλιτώσαμε 167.000 ευρώ το χρόνο. Έχουμε πετύχει μεγάλη εξοικονόμηση με χρηστή διαχείριση και αξιοποίηση των διαθέσιμων μέσων. Σεβόμαστε μέχρι το τελευταίο ευρώ του πατραϊκού λαού. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει…», είπε με νόημα.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Εξ άλλου, η «Ώρα Πατρών» κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα στηρίζοντας το αίτημα για άμεση αποφυλάκιση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement