Connect with us

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για τη ματαίωση του ντιμπέιτ: «Θέλει να δοξαστεί κρυπτόμενος»

Published

on

Στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατηγορούν τη ΝΔ πως θέλησε να γίνει τηλεμαχία Σάββατο βράδυ, στις 22.00, για να μην τη δει κανείς, αφού είναι ώρα που θεωρείται αντιτηλεοπτική.

Εντάσσουν, μάλιστα, αυτή τη στάση της στη γενικότερη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ιδίως στις δεύτερες εκλογές, να δοξαστεί κρυπτόμενος.

«Όταν η προεκλογική ατζέντα περιστράφηκε, επιτέλους, γύρω από τα προγράμματα, με προεξάρχον το θέμα της δημόσιας υγείας, η Πειραιώς ανακίνησε το ζήτημα της Θράκης, θέτοντας σε διακινδύνευση ακόμα και τα εθνικά μας θέματα», σχολιάζουν στην Κουμουνδούρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε δις ένα ντιμπέιτ των δύο με τον Αλέξη Τσίπρα, μολονότι είχε δεσμευτεί για κάτι τέτοιο για τις δεύτερες κάλπες.

Όσον αφορά το ναυάγιο στην Πύλο, στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως αποτέλεσε τραγική αφορμή για να ξεσκεπαστεί άλλο ένα ψεύτικο «success story» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτή τη φορά σε σχέση με το μεταναστευτικό- προσφυγικό.

tsipras.jpg
Ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη στην Καλαμάτα με 15χρονο επιζώντα του ναυαγίου που έχασε τον αδερφό τουΓραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ/ Andrea Bonetti

 

Δεν διστάζουν, μάλιστα, να χαρακτηρίζουν τον πρόεδρο της ΝΔ «εθνική εξαίρεση από την πραγματικότητα», σημειώνοντας για παράδειγμα πως ο τείχος στον Έβρο δεν μπορεί να είναι η μοναδική μας στρατηγική την ίδια ώρα που έχουμε αποδεχθεί να είμαστε οι δεσμοφύλακες μιας Ευρώπης που θα μας πληρώνει μερικές χιλιάδες ευρώ για κάθε πρόσφυγα που παραμένει στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου υπερασπίζονται τη Νεολαία τους ύστερα από το λεκτικό επεισόδιο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας πως βρισκόταν και βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για έναν καλύτερο κόσμο με ανθρωπιά, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και πως ποτέ δεν στάθηκε αμέτοχη και βουβή απέναντι στον ανθρώπινο πόνο, στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην κοινωνική αδικία.

«Αυτό έκανε και μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση του ναυαγίου στην Πύλο, με τον θάνατο εκατοντάδων συνανθρώπων μας, θέτοντας σε εγρήγορση κι ετοιμότητα όλες της τις δυνάμεις στο νομό Μεσσηνίας», τονίζουν στην Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται, επίσης, πως λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους αναβάλλονται και σήμερα Παρασκευή, όπως αναβλήθηκαν άλλωστε και χθες, οι προγραμματισμένες προεκλογικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στον Κορυδαλλό.

Ο κ. Τσίπρας, πάντως, θα πραγματοποιήσει σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους από μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες της Ελλάδας στον πολυχώρο «Σπούτνικ», στην πλατεία Αυδή, στις 20.00.

Πλην απροόπτου, εξάλλου, οι τρεις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη (Τετάρτη), Αθήνα (Πέμπτη) και Ηράκλειο (Παρασκευή).

CNN.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement