Connect with us

Μαγειρική

Γεμιστά μπιφτέκια κοτόπουλου

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα):

1 κιλό κιμά κοτόπουλο, από μπούτι και στήθος

7 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 καρότο

1 σκ. σκόρδο

100 γρ. βρόμη

1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή

1 κ.σ. αλάτι, για τη βρόμη + έξτρα για το πασπάλισμα

1 κ.γ. πιπέρι, για τη βρόμη + έξτρα για το πασπάλισμα

⅓ κ.γ. μπαχάρι, προαιρετικά

1 κ.γ. κύμινο

2 αυγά, μεσαία

1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο

200 γρ. μοτσαρέλα

120 γρ. τυρί κρέμα

Για το σερβίρισμα

γλυκοπατάτες, ψητές

ρύζι

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ρίχνετε στο τηγάνι. Τρίβετε το καρότο και το προσθέτετε. Ανακατεύετε και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, το προσθέτετε στο τηγάνι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε στον πολυκόφτη τη βρόμη, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το κύμινο, και χτυπάτε καλά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνετε τα λαχανικά 5 λεπτά να κρυώσουν και τα ρίχνετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε την τριμμένη βρόμη και 2 αυγά. Ψιλοκόβετε τον δυόσμο και τον προσθέτετε στο μπολ. Ρίχνετε σε ένα μπολ την τριμμένη μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα, και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Φοράτε γάντια, προσθέτετε στο μπολ τον κιμά και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε σε ένα μπολ μια διάφανη μεμβράνη και μεταφέρετε σε αυτό 170-180 γρ. από τον κιμά. Πιέζετε τον κιμά στο μπολ ώστε να δημιουργήσετε μια φωλιά. Προσθέτετε 1 κ.σ. από τη γέμιση των τυριών. Αφαιρείτε τη μεμβράνη με τον κιμά από το μπολ και τυλίγετε δημιουργώντας ένα μπαλάκι. Πιέζετε ώστε να έχετε ένα στρογγυλό σχήμα, αφαιρείτε τον κιμά από τη μεμβράνη και πιέζετε ξανά ώστε να πάρει το σχήμα από το μπιφτέκι. Τοποθετείτε ξανά τη μεμβράνη στο μπολ και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα μπιφτέκια. Συνολικά θα βγουν 8 τμχ. Τοποθετείτε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μεταφέρετε 3 μπιφτέκια στο τηγάνι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα μπιφτέκια. Μεταφέρετε τα μπιφτέκια σε ταψί με λαδόκολλα και στον φούρνο. Ψήνετε για 15-20 λεπτά και αφαιρείτε το ταψί από τον φούρνο. Σερβίρετε με γλυκοπατάτες και ρύζι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement