Connect with us

Εκπαίδευση

Bραβείο στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Πατρών από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε.

Published

on

Μια μοναδική διάκριση έλαβαν οι μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος Ν2 του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών.

Ο Γιάννης, ο Δημήτρης, ο Αλέξης, ο Φοίβος, ο Ανδρέας-Οδυσσέας, ο Αντώνης-Μάριος, ο Άγγελος, η Ευαγγελία, η Μαριάμ, η Χάρις και η Αγγελική διακρίθηκαν στον 26ο πανελλαδικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ με θέμα: «Το αύριο είναι τώρα! Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός».
Οι μαθητές και οι μαθήτριες συνεργάστηκαν και δημιούργησαν αφίσα ευαισθητοποίησης, η οποία αποτύπωσε την κλιματική αλλαγή, την καθοριστική κρίση της εποχής μας, καθώς και τις καταστροφικές συνέπειες που έχει για τον άνθρωπο, προτείνοντας αισιόδοξες λύσεις για ένα περιβάλλον γεμάτο ζωή. Η αφίσα των μαθητών/τριων αξιολογήθηκε από τα μέλη της επιτροπής και έπειτα από ψηφοφορία αναδείχθηκε νικητήριο έργο για την εκπαιδευτική βαθμίδα του Νηπιαγωγείου.
Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού αποτελούνται από εκπροσώπους των εξής φορέων: Γραφείο της Greenpeace στην Ελλάδα, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων, UNRIC-Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών (Γραφείο για Ελλάδα και Κύπρο), WWF Ελλάς και Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Οι νικητές έλαβαν συμβολικά δώρα από την Ύπατη Αρμοστεία, ενώ όλα τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό.
Στη διαδικτυακή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε γονείς, εκπαιδευτικοί καθώς και μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού έδωσαν συγχαρητήρια στα παιδιά και τα ευχαρίστησαν για την προσπάθειά τους να προωθήσουν με ευφάνταστο τρόπο τις ιδέες τους για ένα καλύτερο αύριο. Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες πήραν τον λόγο και αφηγήθηκαν με μεγάλο καμάρι τη διαδικασία δημιουργίας της αφίσας.
Συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές, στις μαθήτριες και στη νηπιαγωγό τους, Μαρία Κανελλοπούλου για αυτή τη μοναδική διάκριση!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement