Connect with us

Μαγειρική

Σιροπιαστή πίτα με γάλα καρύδας      

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 λίτρο γάλα καρύδας

150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

90 γρ. κορν φλάουρ

80 ml νερό

5-6 φύλλα κρούστας για μπακλαβά

120 ml αραβοσιτέλαιο

Για το σιρόπι

350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

200 ml νερό

80 ml γλυκόζη

Εκτέλεση:

Βράζετε όλα τα υλικά μαζί για 2΄ από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Αφήνετε στην άκρη εκτός φωτιάς να κρυώσει. Αδειάζετε το γάλα καρύδας σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το τοποθετείτε στη φωτιά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το κορν φλάουρ με 80 ml νερό. Πριν αρχίσει να βράζει το γάλα καρύδας, ρίχνετε σιγά-σιγά το κορν φλάουρ με το νερό ανακατεύοντας γρήγορα με αυγοδάρτη. Μόλις η κρέμα δέσει κατεβάζετε από τη φωτιά. Σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί 20χ20 εκ. τοποθετείτε σταυρωτά τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και αφήνοντας να εξέχουν από τα πλαϊνά του σκεύους. Αδειάζετε πάνω από τα φύλλα τη ζεστή κρέμα και τη σκεπάζετε με τα φύλλα που εξέχουν λαδώνοντάς τα επίσης. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40΄. Αφαιρείτε το ταψί από τον φούρνο, αφήνετε για 3΄ και σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement