Connect with us

Μαγειρική

  Φαγκρί με μπάμιες           

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κιλά φαγκρί, σε φέτες

150 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια, σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

1 καρότο, σε ροδέλες

1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

1 κιλό μπάμιες καθαρισμένες

1 ντομάτα αποφλοιωμένη, ξεσποριασμένη, ψιλοκομμένη

2 φύλλα δάφνης

λίγο κύμινο

1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1′. Κατόπιν προσθέτετε το καρότο και τον πελτέ. Ρίχνετε τις μπάμιες και ανακατεύετε προσεκτικά να γυαλίσουν. Προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα, τη δάφνη. το κύμινο, το ξίδι και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε ένα ποτήρι νερό να καλυφθούν οι μπάμιες και αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση. Κατόπιν τοποθετείτε το φαγκρί πάνω στις μπάμιες, σκεπάζετε με βρεγμένη λαδόκολλα και το καπάκι. Βάζετε την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνετε για 40′. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement