Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Πατρινός ηθοποιός Γιώργος Παπαπαύλου που ξεχώρισε με τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» μιλάει στη «Γ»

 

Η υποκριτική θέλει αφοσίωση και πειθαρχία

Published

on

Συνέντευξη στον ΤΑΣΟ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό μ’ έναν ρόλο δύσκολο και απαιτητικό, καταρρίπτοντας όρους και κανόνες μιας παραδοσιακής κοινωνίας που προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποδεχτεί το διαφορετικό. Ο Πατρινός ηθοποιός, Γιώργος Παπαπαύλου που «μεταμορφώθηκε» για τις ανάγκες του ρόλου του «Ντίνου» στην επιτυχημένη σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει» μίλησε στη «Γ» για την εμφάνισή του στην πίστα του «Ονείρου» στο Αγρίνιο, μέσω της οποίας ανέδειξε και τις ιδιαίτερες φωνητικές του ικανότητες, για την υποκριτική που τον «κέρδισε» αν και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τα παιδικά του χρόνια στην Πάτρα, στην περιοχή της Τερψιθέας, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

 

WHO IS WHO

O Γιώργος Παπαπαύλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ”Ιάκωβος Καμπανέλλης”, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολουθεί το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Παραστατικές Τέχνες» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Άρχισε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 2010 και έχει εργαστεί τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Διδάσκει υποκριτική στην ανώτερη δραματική σχολή ”Αθηναϊκή Σκηνή”, ενώ παράλληλα έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση των θεατρικών εργαστηρίων του ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Α. Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε αρκετές σειρές.

 

ΕΡ.: Ενώ είσαι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, τι ήταν αυτό που σε τράβηξε στην υποκριτική;

 

Ακόμα δεν έχω απαντήσει σε αυτό το ερώτημα…σκέφτομαι διάφορα αλλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά τι από όλα αυτά ήταν το κυρίαρχο! Συνεχώς αλλάζει η κατάταξη…όπως επίσης με απασχολεί αν αυτό που διάλεξα είναι το σωστό! Ακόμα και σήμερα που είμαι πια 15 χρόνια ηθοποιός αυτή η σκέψη με τυράννα κάποιες φορές!

 

ΕΡ.: Σε ποια περιοχή της Πάτρας μεγάλωσες και τι θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια;

 

Μεγάλωσα στην Τερψιθέα. Θυμάμαι τα βράχια κάτω στη Μαρίνα, τα πλοία που φεύγαν για Ιταλία, τις αλάνες που παίζαμε, τα ξέγνοιαστα καλοκαίρια, τους φίλους μου την Άλις, τον Νίκο, τον Δημήτρη, τη Γιώτα. Θυμάμαι τα βράδια να μαζευόμαστε και να λέμε ιστορίες τρομαχτικές! Με θυμάμαι να κάνω φάρσες, μου άρεσαν πολύ οι πλάκες που κάναμε με τους φίλους μου! Θυμάμαι τη μάνα μου να μας φωνάζει να ανεβούμε σπίτι για ύπνο γιατί είχε πάει αργά! Όσο μεγαλώνω τόσο πιο πολύ θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια!

 

ΕΡ.: Πως καταφέρνεις και τα συνδυάζεις όλα, θέατρο, τηλεόραση, μαθήματα; Υπάρχει χρόνος για τον Γιώργο;

 

Τώρα άγγιξες κάτι που πονάει… Έχω ελάχιστο χρόνο και ενώ απολαμβάνω όλα αυτά τα πολύ όμορφα που κάνω και ειδικά φέτος που ήταν μια χρόνια που μου ήρθαν όλα σε αφθονία, εν τούτοις αισθάνομαι ως καλλιτέχνης ότι πρέπει να έρθει μια περίοδος ανάπαυλας. Δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και να συνειδητοποιήσω τι έζησα φέτος. Και να το χαρώ όπως του αξίζει. Έστω και ετεροχρονισμένα!

 

ΕΡ.: Έχοντας παίξει στο θέατρο και σε αρκετές σειρές, αναζητάς το κάτι παραπάνω ή επαναπαύεσαι στο τώρα, λέγοντας: «Έχει ο Θεός»;

 

Έχω παίξει περίπου σε 40 θεατρικές παραστάσεις με σημαντικούς συνεργάτες και έχω κάνει λιγότερη τηλεόραση αλλά με ωραίους ρόλους. Αυτό που με έχει μάθει η ζωή είναι ότι δεν χρειάζεται να… λυσσάς για κάτι γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να είσαι σφιγμένος και πολύ συχνά να μην έρχεται αυτό που επιθυμείς. Οπότε πια, κάποιες φορές απλά λέω μέσα μου αυτό που επιθυμώ και το αφήνω να… ταξιδέψει και να εισακουστεί.

 

ΕΡ.: Εκτός των άλλων είσαι και καθηγητής. Τι συμβουλεύεις τους νέους, που θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική;

 

Ως λίγο πιο παλιός από τα νέα παιδιά θα τους έλεγα ότι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή ενός ηθοποιού, είναι η ίδια η ζωή του και η απόλαυση που πρέπει να διεκδικεί μέσα σε αυτή τη δουλειά! Η υποκριτική είναι μια τόσο σύνθετη, δύσκολη αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τέχνη που θέλει δουλειά, κόπο, αφοσίωση και πειθαρχία! Συνταγές και συμβουλές δεν χωράνε.

 

ΕΡ.: Πώς θα σχολίαζες το τηλεοπτικό τοπίο με δεδομένο ότι κι εφέτος είδαμε αξιόλογες δουλειές;

 

Με χαροποιεί όταν βλέπω δουλειές που κρύβουν από πίσω κόπο, μεράκι, έμπνευση και αντίσταση στην προχειρότητα και όταν βλέπω ηθοποιούς με θεατρική πορεία να χωράνε και να αναβαθμίζουν το μέσο. Γιατί το κριτήριο για μια δουλειά στην τηλεόραση δεν θα έπρεπε να είναι πόσους φόλοουερς έχεις αλλά πόσο καλά μπορείς να βγάλεις εις πέρας τον ρόλο σου, και να μην λες μόνο λόγια».

 

ΕΡ.: Πως κρίνεις τον «Ντίνο» στην σειρά του Alpha. Υπάρχει διαφορά της τότε εποχής με το τώρα;

 

Ο Ντίνος είτε είναι ντυμένος θηλυκά είτε αντρικά, είναι Ντίνος. Ένας υπέροχος και τρομερά δύσκολος ρόλος που είμαι ευτυχισμένος που τον έκανα. Σπάνια βρίσκεις τόσο σύνθετους ρόλους στην τηλεόραση που να απαιτούν και τόσο μεγάλη μεταμόρφωση! Συν του γεγονότος ότι ο ρόλος αυτός γράφει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση που όλο το κοινωνικοπολιτικό φορτίο που κουβαλάει. Η ελληνική κοινωνία έχει κάνει βήματα ως προς την αποδοχή του διαφορετικού αλλά συνεχίζει να είναι μια βαθιά συντηρητική κοινωνία!

 

ΕΡ. Η σειρά ολοκληρώθηκε. Ποιο είναι τα επόμενα βήματά σου;

 

Αυτή η σειρά τελείωσε την ώρα που έπρεπε να τελειώσει! Ψηλά και με μεγάλη αποδοχή! Ίσως η δεύτερη χρονιά την ξεχείλωνε! Με στενοχωρεί που δεν θα «ξανασυναντήσω» τον Ντίνο. Αλλά χαίρομαι που το έζησα!.

Όσον  αφορά στα επόμενα βήματά μου, προς το παρών είναι διακοπές και ξεκούραση! Καλό καλοκαίρι σε όλους!

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement