Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Εν αναμονή αποφάσεων για κλειστά μαγαζιά, την Κυριακή, λόγω ζέστης…

Published

on

Νέα προτροπή στους καταστηματάρχες να κρατήσουν κλειστά τα μαγαζιά τους την Κυριακή λόγω και του καύσωνα, χθες από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Αγωνιζόμαστε για να θεσπίσουμε τη λειτουργία των καταστημάτων μόνο τις τρεις Κυριακές όπως ισχύει κατά παράδοση (παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Κυριακή των Βαΐων) και για τη συνταγματική κατοχύρωση της αργίας των υπόλοιπων Κυριακών.

Ανεξαρτήτως της απόφασης της Κυβέρνησης για την Κυριακή 16/7 λόγω καύσωνα, καλούμε τους συναδέλφους να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά. Είμαστε επίσης αντίθετοι σε κάθε τυχόν μετάθεση της Κυριακής αυτής» επισημαίνει ο Σύλλογος.

Και καταλήγει: «Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές επιφέρει περισσότερα λουκέτα, ανεργία, ύφεση, οξύτερη κρίση και αθέμιτο ανταγωνισμό από τις ξένες πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα.

Καλούμε το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της μεγάλης εκπτωτικής περιόδου δείχνοντας για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη του στις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις».

Από την πλευρά της η παράταξη «Εμπορική Ανανέωση» κάλεσε χθες την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου να μη μείνεις στις… προτροπές και να αποστείλει επίσημο αίτημα στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή» για καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 16/7/2023».

«Δεν είναι δυνατό να προαναγγέλλονται μέτρα για την προστασία των πολιτών και να μην λαμβάνεται καμία απόφαση για την προστασία των εμπόρων και των εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις. Παρακαλούμε το κ. Πρόεδρο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες» επισημαίνουν τα έλη του Δ.Σ. Γιάννης Ρούπας και Παναγιώτης Γουρδούπης

Ροή ειδήσεων

Advertisement