Connect with us

Ελλάδα

Προς αναβολή εκλογών στα Επιμελητήρια

Published

on

Τον γύρο της επιχειρηματικής αγοράς κάνουν πληροφορίες για πιθανή αναβολή εκλογών στα Επιμελητήρια, για ένα χρόνο, με την δικαιολογία ότι κάποια μέλη που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις, θα μετέχουν στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιοι αιρετοί στις αρχές Οκτωβρίου και άρα δεν προλαβαίνουν να κάνουν εκστρατεία για τα Επιμελητήρια, όπου οι εκλογές θα γίνουν τον Δεκέμβριο.

Εντούτοις, λένε οι ίδιες πληροφορίες, δεν πρόκειται να δοθεί μια μικρή παράταση π.χ. για τρεις μήνες, αλλά για έναν ολόκληρο χρόνο, όταν δεν έχουν γίνει εκλογές στους συγκεκριμένους επιχειρηματικούς θεσμούς από το 2017.

Διότι το 2021 αναβλήθηκαν για ένα χρόνο οι εκλογές, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ενώ το 2022 αναβλήθηκαν ξανά για ένα χρόνο με αιτιολογία τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και υπάρξει τρίτη ετήσια αναβολή των εκλογών (ενός θεσμού που ήδη λειτουργεί με τραύματα λόγω χαμηλής συμμετοχής), θεωρείται από μέλη τους ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω απαξίωση παρότι βρισκόμαστε σε περίοδο έντονης δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και μεγάλων προκλήσεων για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement