Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δύο συν ένα στην τελική ευθεία-Tα σχήματα που θα διεκδικήσουν τον δήμο Καλαβρύτων στις Δημοτικές Εκλογών του Οκτωβρίου

Published

on

Οι διεργασίες στα δύο μεγάλα στρατόπεδα, του νυν Δημάρχου Αθ. Παπαδόπουλου και του υποψηφίου για τη δημαρχία Αβραάμ Ανδριόπουλου βρίσκονται σε τελικό στάδιο ενώ υπάρχουν στα Καλάβρυτα, για τις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου, άλλες τρεις… απόπειρες συγκρότησης ανεξάρτητων συνδυασμών που, ενδεχόμενα, δεν θα ευοδωθούν όλες!

Το πιθανότερο σενάριο είναι να πάμε τελικά σε τρεις αντιπάλους συνδυασμούς, των Αθ. Παπαδόπουλου και Αβραάμ Ανδριόπουλου και ένα ακόμη ψηφοδέλτιο το οποίο θα προέρχεται είτε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», είτε από την ανεξάρτητη κίνηση δημοτικών παραγόντων της Κλειτορίας ή και μια άλλη κίνηση που βρίσκεται στα σκαριά.

Η παράταξη του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου που προβάλλει ως φαβορί, ήδη άνοιξε τις πύλες της σε νέους υποψηφίους. Εκτός των εννέα νυν δημοτικών συμβούλων που θα είναι και πάλι υποψήφιοι (ανανέωσαν οι κ. Ζησιμόπουλος, Φλογεράς, Σφαραγγούλιας, Βασιλόπουλος, Σαμαρτζόπουλος, Δουκλιάς, Κουτρουλάκης, Μιχαλόπουλος και Ροδόπουλος ενώ αποσύρονται οι Κώστας Κούκιος και Λάκης Νασιώτης) η παράταξη θα εντάξει και στελέχη και δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης στους οποίους περιλαμβάνονται οι Ανδρέας Ζυγούρας, Ευθύμιος Τζόβολος και Τάκης Βαρβιτσιώτης.

Από την πλευρά του Αβραάμ Ανδριόπουλου, οι επιτελάρχες Γ. Τσενές δημοτικός σύμβουλος και Γ. Φιλιππόπουλος πρώην δήμαρχος συντονίζουν την κίνηση και συντάσσουν τη λίστα που έχει εντάξει και υποψηφίους των προηγούμενων εκλογών από διάφορους συνδυασμούς. Από την πλευρά της Κλειτορίας ο κ. Ανδριόπουλος έχει ήδη κάνει τη «μεταγραφή» του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γιώργου Παπακανέλλου.

Το Σάββατο έγινε νέα συνάντηση του συνδυασμού του κ. Ανδριόπουλου στα Καλάβρυτα όπου συζητήθηκαν οι πρώτες ανακοινώσεις των ονομάτων, το όνομα και σύμβολα του συνδυασμού.

ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Στην πορεία προς την 31η Αυγούστου, καταληκτική ημερομηνία για τους συνδυασμούς, θα απαντηθεί:

-Αν ο δημοτικός σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) Σταμάτης Ανδριόπουλος καταφέρει να σχηματίσει και πάλι ψηφοδέλτιο.

-Αν παραμένει ενεργή η ανεξάρτητη κίνηση των Κλειτόριων τους οποίους συντονίζουν οι Δημήτρης Κοντογιάννης και Βάσω Παπουτσή μετά την αποχώρηση των κ. Παπακανέλλου και Τσάμη.

-Αν θα καταφέρει να στήσει ψηφοδέλτιο ο πρώην βοηθός Δημάρχου Νίκος Μαγκαφάς.

Οι δήμαρχοι που θα αναδειχθούν από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα έχουν πλήρη πενταετή θητεία ενώ το όριο εκλογής από τον πρώτο γύρο τίθεται σε ποσοστό 43% συν μία ψήφο. Τίθεται όριο 3% για το δικαίωμα εκλογής δημοτικού συμβούλου και οι υποψήφιοι τοπικών συμβουλίων, θα πρέπει να συμμετέχουν σε ψηφοδέλτιο υποψήφιου δημάρχου.

Για τον Δήμο Καλαβρύτων το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει 19 έδρες από τις οποίες 11 (τουλάχιστον) καταλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους συνδυασμός.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement