Connect with us

Μαγειρική

Γίγαντες στον φούρνο με μανιτάρια και μαστίχα Χίου       

Published

on

 

 

Υλικά:

400 γρ. γίγαντες Καστοριάς

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 τριμμένο φινόκιο

2 σκελίδες σκόρδο

500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, μαδημένα σε φιλέτα

1 μέτρια πατάτα, τριμμένη στο ψιλό

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2-3 κουταλιές μαστιχόνερο

1 λάιμ, τον χυμό

1 μοσχολέμονο, χυμό και ξύσμα

120 γρ. ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουλιάζετε σε άφθονο νερό τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ και την επομένη τους σιγοβράζετε πάλι σε άφθονο νερό. Μόλις βράσουν καλά, τους αφαιρείτε προσεκτικά να μη σπάσουν και τους στρώνετε σε ταψί. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά στο ταψί και λίγα από τα υγρά του βρασίματος. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Σκεπάζετε και ψήνετε στον φούρνο στους 200°C για 1 ώρα. Ανά διαστήματα ελέγχετε τα υγρά αν χρειάζεται να συμπληρώσετε και μόλις είναι έτοιμα, αφαιρείτε το σκέπασμα και βάζετε στο γκριλ να πάρουν χρώμα. Στο τέλος παίρνετε τα υγρά του και τα βάζετε σε 1 δοχείο. Τα χτυπάτε μαζί με λίγους γίγαντες και προσθέτετε το μαστιχόνερο και τον χυμό λάιμ. Περιχύνετε ξανά την παχύρρευστη σάλτσα στους γίγαντες. Πασπαλίζετε με τον φρέσκο μαϊντανό.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement