Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα σελίδα σε τουρισμό-μεταφορές-Στο «Ελ. Βενιζέλος» το πρώτο υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes 

Μέσα στο 2023 η πρώτη πτήση στο Ιόνιο σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη

Published

on

Σ’ ένα deal που μπορεί να αλλάξει τη δημογραφία του τουρισμού στη χώρα, σε μία συνεργασία-ορόσημο για τη νέα εποχή της αεροπλοΐας, συμμετέχει η Hellenic Seaplanes με σχέδιο την έναρξη των πρώτων πτήσεων με υδροπλάνο εντός του 2023.

Η Hellenic Seaplanes γίνεται η πρώτη αεροπορική που φέρνει ξανά τα υδροπλάνα στους αιθέρες καθώς παρέλαβε χθες το πρώτο υδροπλάνο της και προετοιμάζεται πυρετωδώς για την εκκίνηση των επιβατικών πτήσεων τους προσεχείς μήνες.

Η άφιξη του υδροπλάνου της Hellenic Seaplanes στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έδωσε τέλος στην αμφισβήτηση και τις φήμες ότι τα υδροπλάνα δεν θα πετάξουν ποτέ στην Ελλάδα!

Αποτελεί μία επενδυτική πρωτοβουλία 10 ετών που ξεκίνησε να υλοποιείται σύμφωνα με τον Προέδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic Seaplanes, Νικόλα Χαραλάμπους ο οποίος μίλησε για ένα «σημαντικό βήμα που έγινε με τη συνεργασία αρκετών επενδυτών, που πίστεψαν στη δυναμική των υδροπλάνων». Μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη δρομολογείται η άφιξη δεύτερου υδροπλάνου, ενώ πριν από το τέλος του έτους πιθανό να κάνει την εμφάνισή του και το τρίτο, αμφίβιο αεροσκάφος.

Η έλευση των πρώτων υδροπλάνων σηματοδοτεί ταυτόχρονα την ενεργοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα, που ετοιμάζονται να υποστηρίξουν την πτητική λειτουργία των υδροπλάνων και να υποδεχτούν τους επιβάτες τους.

Το νεοαφιχθέν αεροσκάφος είναι ένα CESSNA Caravan C208, της αμερικανικής ΤΕΧΤRON, το οποίο θα έχει βάση στο αεροδρόμιο των Μεγάρων, στην επιχειρησιακή βάση της Ifly, ιδιοκτησίας του Γιώργου Βέρμπη, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών αερομεταφοράς VIP, διακομιδής ασθενών με ελικόπτερα και αεροπλάνα και παρέχει υπηρεσίες, υψηλών προδιαγραφών, για ένα μεγάλο εύρος πτητικών μέσων. Πρόκειται για αμφίβιο, που μπορεί να δραστηριοποιηθεί τόσο σε αεροδρόμια όσο και να προσθαλασσώνεται επί υδάτινου πεδίου με τη χρήση πλωτήρων.

Με την ικανότητα να απογειώνεται και να προσγειώνεται σε διαφορετικά πεδία, στεριάς και θάλασσας, το αεροσκάφος είναι ιδανικό για τις ανάγκες του «πολυνησιακού» χαρακτήρα της Ελλάδας.

Το CESSNA Caravan C-208 υποστηρίζει την αερομεταφορά έως 12 επιβατών και προορίζεται να εξυπηρετεί οργανωμένα αεροπορικά δρομολόγια καθώς και ναυλωμένες, ιδιωτικές πτήσεις.

Σε συνάντηση που έγινε με το Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ), δρ. Χρήστο Τσίτουρα, τέθηκαν οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε η Hellenic Seaplanes να βάλει σε τροχιά νηολόγησης το αμφίβιο αεροσκάφος. Ο κ. Τσίτουρας ανέφερε ότι «θα εντάξουμε τα υδροπλάνα κανονικά στην καθημερινότητα του Έλληνα», συμπληρώνοντας: «Στηρίζουμε την προσπάθεια ανάπτυξης δικτύου αεροπορικών μεταφορών μέσω υδροπλάνων, θα σταθούμε αρωγοί σε ό,τι απαιτηθεί».

«Η άφιξη του πρώτου υδροπλάνου στην Ελλάδα αποτελεί το πρώτο βήμα της ιδιωτικής επενδυτικής πρωτοβουλίας για να λειτουργήσει ο κλάδος στην Ελλάδα. Η όλη προσπάθεια έχει την υποστήριξη της Κυβέρνησης, με στόχο τη βελτίωση και τη διαφοροποίηση των τρόπων μετακίνησης των συμπολιτών μας και των επισκεπτών της χώρας μας» σχολίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχα εργαστεί σκληρά για να αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο και να δώσουμε σάρκα και οστά σε αυτόν τον τρόπο μεταφορών. Η Hellenic Seaplanes έφερε το πρώτο υδροπλάνο στην Ελλάδα και δρομολογείται εντός Σεπτεμβρίου στις Σποράδες. Ενώ άμεσα έρχεται και το δεύτερο υδροπλάνο για να μπει στο Ιόνιο» τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το Υπουργείο καλωσορίζει την έλευση του πρώτου υδροπλάνου στην Ελλάδα. Τα υδροπλάνα θα βοηθήσουν σημαντικά στην βελτίωση και στην αναβάθμιση των μεταφορών καθώς και στην σύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική χώρα» δήλωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς.

«Η άφιξη του πρώτου υδροπλάνου στην Ελλάδα είναι ένα ιστορικό γεγονός για εμάς αλλά και τον κλάδο των μεταφορών γενικότερα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η λειτουργία των υδροπλάνων στη χώρα μας, εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την αξιοποίηση του μοναδικού φυσικού πλούτου που διαθέτει και η Hellenic Seaplanes θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την ανάπτυξη του τομέα αυτού» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων της Hellenic Seaplanes.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement