Connect with us

Μαγειρική

Μπάμιες με βλίτα, λιαστή ντομάτα και κρέμα φέτας

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

600 γρ. μπάμιες, καθαρισμένες

ξίδι από κόκκινο κρασί

120 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

500 γρ. βλίτα

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

8 λιαστές ντομάτες, σε λεπτές φέτες

100 ml ξίδι βαλσαμικό

150 ml ζωμό λαχανικών

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ κουτ. γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)

150 γρ. φέτα

2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό

6 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί, ραντίζετε με κόκκινο ξίδι, αλατίζετε και αφήνετε για 1,5 ώρα στον ήλιο. Ξεπλένετε. Σε πλατιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα καθαρισμένα βλίτα μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτετε το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι και τη λιαστή ντομάτα. Αποσύρετε και αδειάζετε όλα τα υλικά σε ένα ταψί. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις μπάμιες που έχετε ξεπλύνει προηγουμένως και σβήνετε με το βαλσαμικό ξίδι. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε για 6΄. Γυρίζετε και τις μπάμιες στο ταψί με τα βλίτα, προσθέτετε μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένο για 18΄ στους 220°C. Χτυπάτε σε μπλέντερ τη φέτα με το γάλα και το γιαούρτι ώστε να έχετε μια αραιή κρέμα. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας ακόμη γάλα. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνετε για 8΄ ακόμη να πάρουν χρώμα. Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει για 10΄ και σερβίρετε με την αραιή κρέμα φέτας και ελαιόλαδο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement