Connect with us

Μαγειρική

Αρνάκι με μπάμιες

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1½ κιλό αρνί (χωρίς κόκαλο), σε μερίδες

1½ κιλό μπάμιες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ¼ βούτυρο + ¼ ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2½ φλιτζάνια ντομάτα τριμμένη

½ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Πλένετε τις μπάμιες και καθαρίζετε προσεκτικά το κοτσανάκι τους δημιουργώντας έναν κώνο, χωρίς να σκίσετε τον καρπό τους και διαλυθούν. Τις αραδιάζετε σε ταψί, τις ραντίζετε με το ξίδι και με λίγο αλάτι και τις αφήνετε στην άκρη ή στον ήλιο για 1 ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το αλευρώνετε ελαφρά. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίσετε το κρέας. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζετε το κρέας για 40 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Μεταφέρετε το κρέας σε γάστρα και αραδιάζετε από πάνω σε σειρές τις μπάμιες. Ρίχνετε τη σάλτσα του φαγητού, λίγη ζάχαρη, σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και το σιγοψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, να ψηθούν οι μπάμιες και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement