Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά έξι «παλιοί» υποψήφιοι – στελέχη του σπιράλ

Published

on

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ:

Έξι επιπλέον υποψήφιους για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου παρουσιάζει σήμερα ο επικεφαλής του σπιράλ και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Πέτρος Ψωμάς.

Πρόκειται για στελέχη της δημοτικής παράταξης που συμμετείχαν και στις δημοτικές εκλογές του 2019, οι οποίοι πρόκειται να διεκδικήσουν εκ νέου φέτος την ψήφο των δημοτών της Πάτρας.

Ειδικότερα,στο ψηφοδέλτιο του σπιράλεντάσσονται: ο μηχανολόγος μηχανικός Δημήτρης Βούλγαρης του Βασιλείου «για μια σύγχρονη βιώσιμη πόλη», ο Ανδρέας Γιαννόπουλος, συμβασιούχος δημοσίου, ο οποίος επιθυμεί «μια πόλη με περισσότερο πράσινο και κατοίκους περήφανους για αυτή», ο μεταφραστής ΝικόλαςΜάντζαρηςγια «έναδήμομε επαγγελματική διοίκηση», ο εκπαιδευτικός Θεοχάρης Μασσαράς, ο οποίος πιστεύειστην ενεργή «συμμετοχή όλων των δημοτών», η λογίστρια ΡάνιαΜπότσολουγια«μια Πάτρα πιο πράσινη και πιο οικολογική» και ο συντηρητής έργων τέχνης Κώστας Ράλλης για «να βρουν οι νέοι διέξοδο στις τέχνες».

 

ΟΙ ΕΞΙ (6) ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. Βούλγαρης Δημήτριος του Βασιλείου

Μηχανολόγος Μηχανικός

#υποδομές

«Για μια σύγχρονη βιώσιμη πόλη»

«Συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές για δεύτερη συνεχόμενη φορά γιατί θέλω να προσφέρω ενεργά στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της πόλης μας. Ο Πέτρος Ψωμάς είναι ένας αξιόπιστος και ειλικρινής επικεφαλής της παράταξης, ο οποίοςμένει σταθερός στην ιδεολογία του και το όραμα του, απαλλαγμένος από κομματικές σκοπιμότητες».

Ο Δημήτρης Βούλγαρης, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1981 και μεγάλωσε στην περιοχή της Αγίας Σοφίας. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Μοσχόβου και κατοικούν στον Άγιο Βασίλειο. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΑΤΕΙ Πατρών και από τότε εργάζεται στον κατασκευαστικό κλάδο. Το 2010 ίδρυσε την δική του τεχνική εταιρεία VoulgarisCreate and Construct , η οποία δραστηριοποιείται σε όλη την ελληνική επικράτεια. Από το 2020 ασχολήθηκε ενεργά με τον χώρο της εστίασης ως συνιδιοκτήτης της αλυσίδας καφέ MosaicCoffeeRoasters. Υπήρξε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής για 30 χρόνια σε αρκετά σωματεία της Αχαΐας συμμετέχοντας στα ετήσια τοπικά πρωταθλήματα, και στο πρωτάθλημα επαγγελματικών τάξεων που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων. Στον ελεύθερο του χρόνο ταξιδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συγκεντρώνοντας εικόνες και εμπειρίες. Το 2019 ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές με το σπιράλ.

2. ΓιαννόπουλοςΑνδρέας του Δημητρίου

Συμβασιούχος Δημοσίου

#κοινωνία

«Μια πόλη με περισσότερο πράσινο και κατοίκους περήφανους για αυτή»

«Η συνεργασία μου με το σπιράλ ξεκίνησε από την επιθυμία μου να αναδειχθεί η ομορφιά και οι δυνατότητες της Πάτρας από μία δραστήρια Δημοτική Αρχή με όραμα.Οι παλαιοκομματικές προηγούμενες επιλογές την καθήλωσαν σε χρέη, εγκατάλειψη και απραγία. Επιθυμώ μια πόλη μας με περισσότερο πράσινο, περισσότερους ελεύθερους χώρους και ένα περιβάλλον που θα κάνει τους κατοίκους της χαρούμενους και περήφανους για τις καινοτομίες που θα βιώνουν».

Ο Ανδρέας Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1970. Αποφοίτησε από το 2ο ΤΕΛ Πατρών με ειδίκευση στις ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις και τους αυτοματισμούς. Μετά την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία παρακολούθησε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια με κύριο άξονα την μαγειρική, τα τρόφιμα και την χρήση Η/Υ. Το διάστημα από 1987 έως το 2001 εργάστηκε στο αντικείμενό του σε μεγάλες εταιρείες, ως συντηρητής εγκαταστάσεων και εξοπλισμού πανελλαδικά, σε μονάδες υγείας (Γενικά Νοσοκομεία, Ωνάσειο κ.λπ.) και σε ξενοδοχειακές μονάδες στη Σαντορίνη. Εργάστηκε ως μάγειρας σε μεγάλο ξενοδοχείο της Νότιας Γερμανίας αλλά και ως επαγγελματίας οδηγός σε τουριστικά λεωφορεία και ταξί. Από το 2001 έως το 2008 εργάστηκε σε διάφορεςθέσεις ευθύνης της Εμπορική Factoring AE και της PROTON BANK. Επίσης διατηρούσε κατάστημα διάθεσης Βιολογικών Προϊόντων ελληνικής παραγωγής στην Πάτρα με την επωνυμία «ΠΕΙΡΑΝ ΕΠΕ».

Ακολούθησαν εποχιακές συμβάσεις εργασίας σε ποικίλες υπηρεσίες και σήμερα είναι συμβασιούχος εποχιακός υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης. Είναι για πολλά χρόνια ενεργό μέλος σε δύο λέσχες μοτοσικλέτας της Πάτρας (ΛΕΚΛΑΜΠ και VESPA ΑΧΑΪΑΣ) και μέλος στο Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης «Παναγιώτης Καρατζάς» όπως και ερασιτέχνης φωτογράφος.

3. Μάντζαρης Νικόλαςτου Δημητρίου

Μεταφραστής

#περιβάλλον

«Ένας δήμος με επαγγελματική διοίκηση»

«Στηρίζω τον Πέτρο Ψωμά και την ομάδα του σπιράλ, διότι η αδιάκοπη δουλειά που κάνουν εδώ και 4 χρόνια αξίζει να ανταμειφθεί.Επιθυμώνα βοηθήσω στα θέματα των ελεύθερων δημόσιων χώρων και του περιβάλλοντος.Η Πάτρα χρειάζεται δήμαρχο που θα ακούει όλες τις γόνιμες προτάσεις αλλά δεν θα λαμβάνει εντολές από κανέναν.Η Πάτρα πρέπει να διοικείται από την Πάτρα για την Πάτρα.Ένας σύγχρονος δήμος, όπως θα είναι αυτός με τον Πέτρο Ψωμά δήμαρχο, θα έχει σημαντικέςδυνατότητες ανάπτυξης και εργασίας.Γιατί τόσο η απαισιοδοξία όσο και η αισιοδοξία είναι κολλητικές. Από την πρώτη η Πάτρα χόρτασε».

Ο Νικόλας Μάντζαρης μεγάλωσε στην Πάτρα, σπούδασε στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έκανε μεταπτυχιακά στον αστικό σχεδιασμό, στις ΗΠΑ, όπου και εργάστηκε για έναν χρόνο σε υπουργείο της πολιτείας της Georgiaγια θέματα αυτοδιοίκησης. Βασικό του ενδιαφέρον είναι οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι (πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμια) και η σχέση τους με την σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα απασχολήθηκε αρχικά ως ελεύθερος επαγγελματίας και στη συνέχεια φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Στο μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του εργάστηκε στο Τμήμα Διεθνών Δραστηριοτήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σεδιεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, και συμμετέχοντας σε συναντήσεις και διαπραγματεύσεις για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα (σύστημα οικολογικής διαχείρισης EMAS, νομοθεσία για την κλιματική αλλαγή, νομοθεσία αποβλήτων, ολοκληρωμένη διαχείριση των ακτών, κτλ.). Ένα μάθημα που του έμεινε από τις διαπραγματεύσεις είναι πως «όποιος απουσιάζει, χάνει». Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως μεταφραστής στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Συμμετείχε μαζί με άλλους απόδημους Πατρινούς και στις δημοτικές εκλογές του 2019, θέλοντας να δείξει την εμπιστοσύνη του στον Πέτρο Ψωμά και την ομάδα του σπιράλ.

4. Μασσαράς Θεοχάρης του Επαμεινώνδα- Ερμόλαου

Εκπαιδευτικός

#κοινωνία

«Συμμετοχή όλων των δημοτών»

«Συμμετέχω για 5η συνεχόμενη φορά στις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές, γιατί μου αρέσει να αγωνίζομαι για τον τόπο μου. Πιστεύω ότι ο Δήμος ανήκει σε όλους μας και αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχει κομματική κηδεμονία και εξάρτηση από κανέναν. Μόνο μια ανεξάρτητη δημοτική αρχή δε εξαργυρώνειγραμμάτια και δεν χρωστάει υπακοή σε κομματικούς παράγοντες που αποφασίζουν για την πόλη χωρίς την πόλη.»

Ο ΧάρηςΜασσαράς είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα , στην Αγροτική Ασφαλιστική και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2011 έως το 2014 υπηρέτησε στον Δήμο Πατρέων ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας, Πρόνοιας. Το 2011-2012 ήταν ιδρυτικός πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων. Το 2013 ήταν υπεύθυνος λειτουργίας του Παμπελοποννησιακού σταδίου. Τώρα υπηρετεί στο Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας. Η βυζαντινή μουσική, το παραδοσιακό τραγούδι, η λαϊκή μουσική, ο κινηματογράφος, η ιστορία και η εθελοντική συμμετοχή σε διάφορες δράσεις είναι στα ενδιαφέροντά του. Έχει 2 κόρες, τη Σοφία και τη Δήμητρα.

5. Μπότσολου Ουρανίατου Νικολάου

Λογίστρια

#νεολαία

«Μια Πάτρα πιο πράσινη και πιο οικολογική»

«Συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές 2023 διότι πιστεύω ότι το σπιράλ εκπροσωπεί τις απόψεις και τις αξίες μου και με καθιστά ένα πιο ενεργό και ικανόμέλος της κοινότητας. Συμφωνώ με το όραμα του σπιράλ και θέλω να συμβάλλω στην ανάπτυξη της Πάτρας.»

Η Ράνια Μπότσολου γεννήθηκε το 1994 στην Πάτρα και είναι απόφοιτη του Τμήματος Λογιστικής της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται σε λογιστικό γραφείο, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στο λογιστικό-διοικητικό τμήμα εμπορικής εταιρείας στην Πάτρα. Παράλληλα με την εργασία της, αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο πανεπιστήμιο Πατρών στον τμήμα ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων(Master in Business Administration). Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με τον στίβο ενώ της αρέσει να λαμβάνει μέρος σε εθελοντικές ομάδες.

6. Ράλλης Κωνσταντίνοςτου Βασιλείου

Συντηρητής Έργων Τέχνης

#πολιτισμός

«Να βρουν οι νέοι διέξοδο στις τέχνες»

«Θα ήθελα να αναδειχθεί η καλλιτεχνική υπόσταση αυτής της πόλης. Όραμά μου είναι να αποκτήσει η Πάτρα στέκια, όπου θα μπορούν να βρίσκουν διέξοδοοι νέοι και όχι μόνο, να ασχολούνται με τη μουσική, τη ζωγραφική, τον χορό και γενικότερα τις τέχνες. Είναι καιρός να αποκτήσει επιτέλους η Πάτρα το Καρναβαλικό Μουσείο, το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών. Αναγκαία είναι και η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την αρχαιολογική υπηρεσία για την ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων που θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες. Προσωπικά, μπορώ να προσφέρω τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ιδέες μου ώστε να αναδειχθεί η Πάτρα σε Πολιτιστικό Κέντρο. Η Πάτρα. διαθέτει γειτονιές, συνοικίες με ιδιαίτερο χρώμα και παραδόσεις. Είναι σημαντικό να δώσουμε σημασία σε αυτές, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα εγκατάλειψης.»

Ο Κωνσταντίνος Ράλλης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1970 από Κερκυραίους γονείς. Από το 1978 ζει μόνιμα στην Πάτρα. Σπούδασε Συντήρηση έργων Τέχνης και Αρχαιολογικών Ευρημάτων στις Σχολές Πετρά στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Φλωρεντία. Εργάζεται στην ΕΦΑ Αχαΐας από το 1997 ως συντηρητής εικόνας, τοιχογραφίας και ξύλου, μουσικών οργάνων και παλαιών όπλων. Ασχολείται ερασιτεχνικά με ανακατασκευές κλασικών μοτοσικλετών και έχει την ιδιότητα του Προέδρου της Λέσχης Κλασικής Μοτοσικλέτας Πάτραςεδώ και πολλά χρόνια. Είναι συλλέκτης αντικειμένων της περιόδου του 1821 καθώς και μελετητής της Ελληνικής Ιστορίας, ειδικότερα εκείνης της περιόδου. Παράλληλα, είναι μέλος στην Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «Παναγιώτης Καρατζάς», με στόχο την ιστορική έρευνα και ανάδειξη των Ελλήνων της περιόδου 1821-1823. Ασχολείται με τον φιλοτελισμό, καθώς και με τον στατικό μοντελισμό κλίμακας 1/35, με μεγάλες επιτυχίες σε διαγωνισμούς. Είναι ενεργό μέλος σε μπάντα ελληνικού ροκ καθώς η μεγάλη του αγάπη είναι η μουσική. Έχει διατελέσει ραδιοφωνικός παραγωγός σε διαδικτυακόσταθμό της Πάτρας. Είναι παντρεμένος με τη Διονυσία Φάκου, η οποία είναι Νηπιαγωγός και έχει δύο κόρες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement