Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάνω από 150 τόνοι ρούχα και υποδήματα

Published

on

Περισσότεροι από 150 τόνοι μεταχειρισμένα ενδύματα και υποδήματα συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες από τους μωβ κάδους που έχουν τοποθετηθεί σ’ όλη την Πάτρα. Το δίκτυο συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων και υποδημάτων με

«Διαλογή στην Πηγή», λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία, ενώ οι κάδοι είναι στιβαρής μεταλλικής κατασκευής και ο σχεδιασμός της θύρας απόρριψής των υλικών δεν επιτρέπει την εξαγωγή ρούχων από το εσωτερικό του κάδου.

Η αποκομιδή του περιεχομένου των κάδων γίνεται κάθε εβδομάδα, ενώ σε πολύ λίγες περιπτώσεις κάποιοι δημότες έχουν αφήσει τα ρούχα γύρω από τον κάδο ή πάνω στο πορτάκι με αποτέλεσμα να εμφανιστούν ρούχα σκορπισμένα γύρω από τον κάδο.

Και σε αυτή την περίπτωση η αποκομιδή γίνεται μόλις διαπιστωθεί το περιστατικό.

«Είμαστε σίγουροι ότι όλο και περισσότεροι πατρινοί θα αξιοποιήσουν το δίκτυο συλλογής ρούχων και παπουτσιών και θα αυξηθούν οι ποσότητες που συγκεντρώνονται. Είναι μια ιδιαίτερη συμβολή στην πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος γιατί στην εποχή μας τα υλικά κατασκευής των ρούχων έχουν διάρκεια αποδόμησης πολλών ετών», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Ασπράγκαθος.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement