Connect with us

Μαγειρική

Τσιπούρα σε φιλέτα με τομάτα και λάιμ        

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

700 γρ. φιλέτα τσιπούρας με το δέρμα τους (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

30 ml ελαιόλαδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κουτ. γλυκού μαντζουράνα ξερή, τριμμένη

Για τη σάλτσα

350 γρ. τομάτες, χοντροκομμένες

50 ml χυμός λεμονιού

1/4 κουτ. γλυκού κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη

70 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ξεκινάτε χαράσσοντας σε 2-3 σημεία τα φιλέτα της τσιπούρας, από την πλευρά που είναι το δέρμα τους. Αλατίζετε τα ψάρια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, βάζετε τα φιλέτα τσιπούρας (με το δέρμα προς τα κάτω) και τα «ψήνετε» για 3 λεπτά. Τα γυρίζετε και συνεχίζετε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν. Χτυπάτε τις τομάτες για 2 λεπτά στον πολυκόφτη και τις σουρώνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον κρόκο Κοζάνης, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα. Σκορπίζετε το ξύσμα και τη μαντζουράνα και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement