Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Παγκράτι: Χειροπέδες σε όλα τα μέλη της συμμορίας ναρκωτικών του αστυνομικού – Τα «παπαδάκια», το «αλβανικό» και το «τσόκο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη σύλληψη του τελευταίου καταζητούμενου από τη συμμορία με «εγκέφαλο» αστυνομικό, που διακινούσε ναρκωτικά σε περιοχές της Αθήνας προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος «Αναζητήσεων» της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης (30/8) στο Παγκράτι μέσα σε ένα καφέ-μπαρ.

Ο 27χρονος, ο οποίος ανήκε στη σπείρα ναρκωτικών, ήταν επιφορτισμένος με την αναζήτηση αγοραστών και τη μετέπειτα διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Αναφορικά με τη συμμορία, υπενθυμίζεται ότι εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην πώληση – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτας) καθώς και κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk)σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί εφτά μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αστυνομικός, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και παραβάσεων των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του τελωνειακού κώδικα.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα έξι άτομα για –κατά περίπτωση- διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τα οποία δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Όπως πρόεκυψε από την επισταμένη έρευνα και συνδυαστική μελέτη του προανακριτικού υλικού, τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν με διακριτούς και κατανεμημένους ρόλους και συγκεκριμένα:

Τα δύο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, από τα οποία ο ένας αστυνομικός, εισήγαγαν τις ναρκωτικές ουσίες στη χώρα μας από την Ισπανία, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, για τα οποία είχαν δηλωθεί ανύπαρκτα στοιχεία παραλήπτη, δύο μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα για την παραλαβή των εν λόγω δεμάτων ενώ, την πώληση στους υποψήφιους πελάτες αναλάμβαναν τα δύο ανωτέρω αρχηγικά μέλη καθώς και δύο έτερα μέλη της οργάνωσης.

Μάλιστα, για τη φύλαξη και αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών, τα μέλη χρησιμοποιούσαν αποθήκη «καβάτζα» της οργάνωσης, ενώ παράλληλα λάμβαναν αυξημένα μέτρα προστασίας αποφεύγοντας να συνομιλούν μεταξύ τους μέσω συμβατικών τηλεφωνικών κλήσεων.

Οι κωδικές ονομασίες

Περαιτέρω, στο πλαίσιο των επικοινωνιών τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους:

ναρκωτικές ουσίες: «μπλούζες»,

ακατέργαστη κάνναβη: «παπαδάκια», «μπιτς», «φου», «μαύρο» και «αλβανικό»,

υδροπονική κάνναβη: «σκου»,

κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας: «τσόκο», «καφές», «κοκό» και «άσπρο».

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, όταν μέλος της οργάνωσης παρέλαβε από αστυνομικό-υποδυόμενο τον υπάλληλο εταιρίας ταχυμεταφορών- ταχυδρομικό δέμα με κατεργασμένη κάνναβη (τύπου σοκολάτας) συνολικού μικτού βάρους 1,027 κιλά, το οποίο είχε προηγουμένως εισαχθεί στη χώρα μας και ως εκ τούτου συνελήφθη.

astinomikos

Από την έως τώρα έρευνα, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2023, έχουν αποστείλει και παραλάβει στην κατοχή τους οχτώ (8) δέματα, με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement