Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημιουργική απασχόληση παιδιών κατά τους θερινούς μήνες

Published

on

Ολοκληρώθηκε και φέτος η «Δημιουργική Απασχόληση κατά τους θερινούς μήνες» των παιδιών από 4 μέχρι 12 ετών των εργαζομένων του Δήμου μας, που Σύλλογος Εργαζομένων και Δημοτική Αρχή πραγματοποιούμε από το 2015, εκτός του χρονικού διαστήματος του covid.

Πρόκειται για μια δράση για τους 2 μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, κατά τους οποίους είναι κλειστά τα σχολεία, η οποία έχει αγκαλιαστεί από τα παιδιά και τους γονείς εργαζομένους μας, που περιέχει δημιουργική απασχόληση, ομαδικότητα, ψυχαγωγία κ.λπ., παράλληλα με τις δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων σε Πλαζ και Ροΐτικα.

Φέτος, όπως και πέρυσι, πραγματοποιήθηκε στον πολιτιστικό χώρο των Παλαιών Σφαγείων του Δήμου, όπως αυτός έχει ανακαινισθεί  από τη Δημοτική Αρχή και χρησιμοποιείται για σειρά εκδηλώσεων και δράσεων.

Η τελετή λήξης έγινε στις 30/08/2023 στις 8 το βράδυ και παρευρέθηκαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Κουρή και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας.

Παρευρέθηκε, επίσης, η Διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι, δημοτική υπάλληλος, Σοφία Χρυσοπούλου, όπως και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου των εργαζομένων, Δήμητρα Φουσέκη, που προλόγισε την εκδήλωση, αναφέροντας τη σπουδαιότητα και την εξέλιξή της για τη συνέχεια.

Στο χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, εκ μέρους του Δημάρχου, ανέφερε:

 «Έχουμε το νου μας στα παιδιά και τους εργαζομένους. Γι’ αυτό από την αρχή της θητείας μας έχουμε δημιουργήσει τη δομή των Δημοτικών Δωρεάν Κατασκηνώσεων σε Πλαζ και Ροΐτικα για τα παιδιά των συνδημοτών μας, γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη δημόσιο και πλήρες κατασκηνωτικό πρόγραμμα που το παρέχει ο Δήμος Πατρέων αντί το κράτος.

Έχουν επίσης ανάγκη και οι εργαζόμενοι γονείς, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μετά το κλείσιμο των σχολείων, να έχουν τα παιδιά τους σε οργανωμένες δομές κατασκηνώσεων και να συνεχίζουν την εργασία τους στις δουλειές τους, χωρίς άγχος και αγωνία για τα παιδιά.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων στο Δήμο, με πρότασή του, ξεκίνησε και η δράση αυτή, την οποία αποδεχτήκαμε και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή και την οποία πραγματοποιούμε προς όφελος των παιδιών και των εργαζομένων μας μέχρι σήμερα.

Για τη Δημοτική Αρχή τα παιδιά και οι εργαζόμενοι δεν είναι κόστος, όπως τα αντιμετωπίζει η κάθε κυβέρνηση και αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τα δικαιώματά τους».

Τέλος, ευχαρίστησε τους υπεύθυνους και του φετινού προγράμματος, που προέρχονται από το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με υπευθυνότητα, προσφέροντας χαρά στα παιδιά των εργαζομένων, με ομαδικότητα και ψυχαγωγία, το αποτέλεσμα των οποίων χάρηκαν όλοι με το θεατρικό σκετς και το χορευτικό των παιδιών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement