Connect with us

Ερασιτεχνικό

Σέντρα… για την πρώτη κούπα της χρονιάς

Published

on

Ο πρωταθλητής Παναιγιάλειος και ο Κυπελλούχος ΑΠΣ Πάτραι διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα (20:00) στο γήπεδο των Προσφυγικών στον τελικό του Super Cup

 

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι για την αγωνιστική περίοδο 2023-24 δίνουν Παναιγιάλειος και ΑΠΣ Πάτραι σήμερα (20:00) στο γήπεδο των Προσφυγικών για τον μεγάλο τελικό του Super Cup.

Ένας αγώνας-γιορτή για το αχαϊκό ποδόσφαιρο με δύο ιστορικές ομάδες, που έχουν διαδραματίσει η κάθε μια από τη μεριά της, καθώς έχουν τη δική τους ιστορία στον χώρο των Εθνικών πρωταθλημάτων.

ΣΤ. ΣΑΡΡΗΣ: «ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ»

Ο προπονητής του ΑΠΣ Πάτραι, Σταμάτης Σαρρής, μιλώντας στη «Γ» για τη σημερινή αναμέτρηση τόνισε: «Θα τεθούν αντίπαλες δύο ομάδες με το δικό τους ξεχωριστό παρελθόν που είναι παιχνίδι-γιορτή. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε νεανική ομάδα, ξέρουμε τι θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο και θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα, απέναντι σε μια ομάδα, όπως είναι ο Παναιγιάλειος. Θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που θα το ευχαριστηθεί ο φίλαθλος κόσμος».

Ν. ΜΑΝΟΥΡΑΣ: «ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ»

Από τη μεριά του, ο τεχνικός του Παναιγιάλειου, Νίκος Μανούρας, μιλώντας στη «Γ» είπε: «Είναι ένα παιχνίδι, όπου κρίνεται ένας τίτλος και για εμάς στόχος είναι να κερδίσουμε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, προκειμένου να αρχίσουμε τη χρονιά νικηφόρα, που θα μας τονώσει ψυχολογικά. Το θέλουμε αυτό το κύπελλο για αυτοπεποίθηση. Ο αντίπαλός μας είναι ανταγωνιστική ομάδα και έμπειρη, θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι». Προβλήματα η «Μαύρη Θύελλα» δεν έχει ιδιαίτερα, παρά μόνο αυτή του τραυματία Αρβανίτη, που όμως θα ακολουθήσουν άπαντες την αποστολή.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗ 16η ΚΟΥΠΑ

Ο περσινός πρωταθλητής Παναιγιάλειος και ο Κυπελλούχος ΑΠΣ Πάτραι διεκδικούν τη 16η κούπα του θεσμού σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να μαζέψει πολύ κόσμο. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο έμπειρος Χαράλαμπος Πετρόπουλος με βοηθούς τον Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο και Ελένη Αβραμοπούλου ενώ 4ος θα είναι ο Κώστας Βαβαρούτας. Να θυμίσουμε ότι στον τελικό του Super Cup σε περίπτωση που δεν υπάρξει νικητής οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν κατευθείαν στη διαδικασία των πέναλτι χωρίς να υπάρχει παράταση. Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΣ Αχαΐας πριν από τη σέντρα του τελικού θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Γρηγόρη Πλιάτσικα και Ανδρέα Αντωνάτου, που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή. Η γενική είσοδος ανέρχεται στα 5 ευρώ, όπως ορίζεται από την προκήρυξη, ενώ η είσοδος για ΑΜΕΑ καθώς και για παιδιά κάτω των 15 ετών θα είναι ελεύθερη. Στους φιλάθλους θα διατεθεί το Match Programme κατά την είσοδό τους στο γήπεδο των Προσφυγικών.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του σημερινού Super Cup 2023 της ΕΠΣ Αχαΐας θα τιμηθούν τέσσερις παλαίμαχοι τερματοφύλακες για την προσφορά τους στο αχαϊκό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, η ΕΠΣ Αχαΐας θα τιμήσει τους Τάκη Λαμπρόπουλο και Γιάννη Περδικάρη, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν με τη φανέλα και των δύο σημερινών φιναλίστ, του Παναιγιαλείου και του ΑΠΣ Πάτραι. Μάλιστα, υπήρξαν και συμπαίκτες και στους δύο συλλόγους τη δεκαετία του ’80. Επίσης, η διοίκηση του Παναγιαλείου Γ.Σ. θα τιμήσει τον Νίκο Ζαφειρόπουλο για την προσφορά του στον σύλλογο του Αιγίου, ενώ ο ΑΠΣ Πάτραι θα τιμήσει τον παλαίμαχο γκολκίπερ Γιάννη Δελέγκο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement