Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Τα γρήγορα φασολάκια  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

120 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 μεγάλες ώριμες τομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες & κομμένες κονκασέ

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κιλό φασολάκια

1 μικρή πατάτα, κομμένη σε κύβους

1 κολοκύθι, κομμένο στη μέση

ανθό αλατιού

λίγο άσπρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βράζετε νερό σε μια γεμάτη κατσαρόλα. Ταυτόχρονα βάζετε και ένα κεραμικό τηγάνι με το ελαιόλαδο στο άλλο μάτι της κουζίνας. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάροντας να γυαλίσουν και να μελώσουν. Κατόπιν προσθέτετε τις τομάτες, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει. Στο μεταξύ έχει πάρει βράση και το νερό στο οποίο προσθέτετε τα φασολάκια, την πατάτα και το κολοκύθι. Μετά από 8΄ τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε στο τηγάνι με τη σύβραση της τομάτας. Συμπληρώνετε μία κουτάλα νερό από την κατσαρόλα και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το φαγητό και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό στο λάδι του. Αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 10΄ και σερβίρετε με φέτα και παξιμάδι.

Μαγειρική

Αρακάς με μπαχάρι και κανέλα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. αρακά

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2-3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 ξυλάκι κανέλα

3 κόκκους μπαχάρι

4 λιαστές τομάτες

200 γρ. τοματάκια αποφλοιωμένα

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

300 ml ζεστό νερό

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβετε το ένα κρεμμύδι και κόβετε σε φέτες το άλλο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε για 2΄ τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, αλατίζοντάς τα ελαφρά. Προσθέτετε τον αρακά, τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5΄. Προσθέτετε την τομάτα, τον τοματοπελτέ, τις λιαστές τομάτες κομμένες, τα μπαχαρικά, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30΄, κατόπιν προσθέτετε τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 30΄ ακόμη. Σερβίρετε τον αρακά με φρέσκο ψωμί.

Περισσότερα

Μαγειρική

Πέννες με μπλε τυρί, μπρόκολο και καρύδια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

350γρ. πένες, ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας

200γρ. κορυφές από μπρόκολο

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

100γρ. μπλε τυρί, σε κυβάκια

100γρ. τυρί κρέμα

½ ματσάκι σχοινόπρασο

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο

4 κουτ. σούπας καρύδια ψημένα, ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το θυμάρι και τα καρύδια σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτετε 1 λίτρο νερό καυτό. Bράζετε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος προσθέτετε τα φυλλαράκια του θυμαριού και σερβίρετε το φαγητό προσθέτοντας τα καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα και επιπλέον πιπέρι αν θέλετε.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Σπαγγέτι με σάλτσα από κολοκύθι     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό κολοκύθια, κομμένα στη μέση οριζόντια

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

250 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

100 γρ. καρότα, χοντροτριμμένα

2 κ.σ. πάστα ντομάτας

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα

1 καλή πρέζα ζάχαρη

5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Για το σερβίρισμα

500 γρ. σπαγγέτι βρασμένο

70 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:

Κόβετε τα κολοκύθια σε μισές ροδέλες σαν μισοφέγγαρα, όσο πιο λεπτές γίνεται. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα σκούρο καστανό χρώμα. Ρίχνετε ελάχιστο νερό αν κολλήσουν. Προσθέτετε τα κολοκύθια και τα καρότα και μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄ ανακατεύοντας, μέχρι να χάσουν τον όγκο τους και να πάρουν λίγο χρώμα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30΄. Αν πιάσουν λίγο και καραμελώσουν, ρίχνετε νερό ανά διαστήματα και ξύνοντας τον πάτο τους σκεύους με μαρίζ να ξεκολλήσουν. Προσθέτετε την πάστα τομάτας και τα τοματάκια και μαγειρεύετε για 2΄. Ρίχνετε τη ζάχαρη και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ανακατεύετε το σπαγγέτι με τη σάλτσα και μοιράζετε σε πιάτα. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα