Connect with us

Μαγειρική

Τα γρήγορα φασολάκια  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

120 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 μεγάλες ώριμες τομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες & κομμένες κονκασέ

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κιλό φασολάκια

1 μικρή πατάτα, κομμένη σε κύβους

1 κολοκύθι, κομμένο στη μέση

ανθό αλατιού

λίγο άσπρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βράζετε νερό σε μια γεμάτη κατσαρόλα. Ταυτόχρονα βάζετε και ένα κεραμικό τηγάνι με το ελαιόλαδο στο άλλο μάτι της κουζίνας. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάροντας να γυαλίσουν και να μελώσουν. Κατόπιν προσθέτετε τις τομάτες, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει. Στο μεταξύ έχει πάρει βράση και το νερό στο οποίο προσθέτετε τα φασολάκια, την πατάτα και το κολοκύθι. Μετά από 8΄ τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε στο τηγάνι με τη σύβραση της τομάτας. Συμπληρώνετε μία κουτάλα νερό από την κατσαρόλα και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το φαγητό και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό στο λάδι του. Αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 10΄ και σερβίρετε με φέτα και παξιμάδι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement