Connect with us

Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Αγνοούνται μία μητέρα με τον γιο της στον Παλαμά

Published

on

Η Καρδίτσα, η Λάρισα και όλη η Θεσσαλία αντιμετωπίζει τις σφοδρές συνέπειες της κακοκαιρίας για ακόμα μια ημέρα

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης και απεκλωβισμού σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, η οποία επλήγη ανεπανόρθωτα από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Αγωνία επικρατεί και για τους αγνοούμενους καθώς η στάθμη του νερού παραμένει υψηλή και δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική.

Ψάχνουν τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα που εξαφανίστηκαν μετά τη φονική πλημμύρα

Σύμφωνα μάλιστα με τον δήμαρχο Παλαμά Καρδίτσας, Γιώργο Σακελλαρίου, υπάρχει μια μητέρα με τον γιο της από τη Μεταμόρφωση, τους οποίους αναζητούν οι συγγενείς τους.

«Έχουμε την πληροφορία ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα και μας έχουν »ενοχλήσει» οι οικείοι τους. Θεωρούνται αγνοούμενοι», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίου στο Action24.

Αγωνία για εγκλωβισμένους και αγνοούμενους

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου εθελοντής πυροσβέστης εξέφρασε φόβους να υπάρχουν και άλλα θύματα, την ίδια ώρα που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες για την ανεύρεση διασωθέντων, σπίτι – σπίτι.

Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε την Παρασκευή στους 10, καθώς νεκρή ανασύρθηκε μια ηλικιωμένη στη Μαραθέα Καρδίτσας.

Στην τηλεόραση του MEGA μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι επίσημα καταγεγραμμένοι αγνοούμενοι είναι 6 ενώ ανέλυσε τις τεράστιες επιχειρήσεις διάσωσης που έχουν στήσει οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

«Βρισκόμαστε στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, είναι στα 5-6 χιλιόμετρα από τον Παλαμά Καρδίτσας, σε μια γιγαντιαία επιχείρηση έκτασής περίπου 750.000 και πλέον στρεμμάτων. Είναι μία πού μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό και την ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα και εκατοντάδες εθελοντές οι οποίοι συνδράμουν στις επιχειρήσεις μας, καθώς και η τοπική αυτοδιοίκηση της Θεσσαλίας είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή», είπε αρχικά ο κ. Αρτοποιός.

https://www.in.gr/

Ροή ειδήσεων

Advertisement