Connect with us

Πολιτισμός

«Δεν πληρώνω-Δεν πληρώνω»

Απόψε στο αίθριο του Παλαιού Νοσοκομείου Πατρών από τη θεατρική ομάδα Ζαβλανίου

Published

on

 

 

Την κοινωνική σάτιρα «Δεν πληρώνω-Δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου «Θεατρικές Ανησυχίες» σήμερα στις 9.30 το βράδυ στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας. Το έργο γράφτηκε το 1974-75. Με καυστικό χιούμορ και ανελέητη σάτιρα, ο συγγραφέας δημιούργησε μια διαχρονική φαρσοκωμωδία, με θέματα που παραμένουν και σήμερα τραγικά επίκαιρα. Η δράση του έργου αναφέρεται στη δεκαετία του ’70 στην Ιταλία, αλλά οι καταστάσεις μοιάζουν ίδιες: ανεργία, μισθοί πείνας, κερδοσκοπία, εκμετάλλευση. Στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον η δυνατότητα να καλύψει κανείς τις βασικές ανάγκες της τροφής και της στέγης, αποτελεί τον πρακτικό ορισμό της έννοιας της αξιοπρέπειας για το ανθρώπινο είδος.

Οι γυναίκες σ’ ένα σούπερ-μάρκετ αρνούνται να πληρώσουν τις αιφνίδια αυξημένες τιμές των προϊόντων. Σύγχυση στο ταμείο, καυγάς με το διευθυντή και τελικά αρπάζουν τα αγαθά πληρώνοντας κατά βούληση, δηλαδή καθόλου. Την ίδια στιγμή το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται σε καντίνες εργοστασίων, στο μετρό, παντού. Απηυδισμένοι άνθρωποι κηρύσσουν στάση πληρωμών και άμεση ικανοποίηση αναγκών…

Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Φωτοπούλου.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement