Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παναγιώτης Καρασπήλιος: «H Πάτρα πρέπει να ξεφύγει από τη στασιμότητα»

Published

on

Συνέντευξη στην Ελένη Α. Γεωργοπούλου

 

Με τους νέους μπροστά για να γίνει ξανά η Πάτρα μια πόλη ελκυστική, σύγχρονη, καινοτόμα, να βγει από το τέλμα και την στασιμότητα.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Παναγιώτης Καρασπήλιος, ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Σβόλη «Πάτρα Ενωμένη».

Ο Παναγιώτης Καρασπήλιος είναι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και παράλληλα ενεργός πολίτης με πολυεπίπεδη δράση ως πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και ως μέλος της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών και ήδη με τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις του έχει δώσει δείγματα γραφής.

Η αγάπη του για την Πάτρα, η διάθεση προσφοράς και η ανάγκη αλλαγής κουλτούρας στην πόλη μας, όπως μας εξηγεί, τον ώθησε να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση δίνοντας τη μάχη του με φόντο τις κάλπες του Οκτωβρίου.

 

 

-Τι σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πατρέων;

Ο λόγος που με ώθησε να κατέλθω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων είναι η ιδία η καθημερινότητα, τα προβλήματα που βιώνω στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, διαμένω και εργάζομαι, στην πόλη που αγαπώ και θα ζήσω εγώ και η οικογένειά μου, προβλήματα που δεν μπορούσα να βλέπω και να μένω αμέτοχος. Η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού είναι ο αρμοδιότερος θεσμός για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και μέσω αυτής μπορεί να αλλάξει από την καθημερινότητα μιας πόλης και των δημοτών της μέχρι το μέλλον τους. Θέλω να δω την πόλη μου να ξεφεύγει από τη στασιμότητα, να αλλάζει σελίδα και θέλω να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας, να βάλω το δικό μου λιθαράκι, όπως και όπου μπορώ, για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στην Πάτρα. Επιπλέον, πιστεύω βαθιά ότι οφείλουμε, ιδίως οι νέοι να δρούμε ως ενεργοί πολίτες. Είναι η ώρα να βγούμε στην πρώτη γραμμή και να προχωρήσουμε μπροστά. Θέλω να γίνω αυτή η φωνή, αν φυσικά μου δώσουν τη δύναμη οι συμπολίτες μου, που θα εκπροσωπεί και τη δική μου γενιά στα αυτοδιοικητικά ζητήματα της πόλης μου. Είναι σημαντικό να ακουστεί και η δική μας φωνή και να έχουμε συμμετοχή στο αυτοδιοικητικό μέλλον του τόπου μας. Είναι σημαντικό οι νέοι να ασχολούμαστε με τα κοινά, γιατί αφορούν τη ζωή μας.

 

-Γιατί κατέρχεστε με τον συνδυασμό του Κώστα Σβόλη;

Είναι πολλοί οι λόγοι που αποφάσισα να ενταχθώ στον συνδυασμό «Πάτρα Ενωμένη» με επικεφαλής τον Κώστα Σβόλη. Πρώτα από όλα γιατί ταιριάζουν ο τρόπος σκέψης μας και η οπτική μας. Γιατί είναι ένας άνθρωπος που σέβομαι και εκτιμώ και είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας, που θέλει και μπορεί να προσφέρει στην πόλη μας. Είναι ένας άνθρωπος με όραμα για το αύριο της Πάτρας, με ρεαλιστικό και υπεύθυνο πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα των εκλογών που με βρίσκει σύμφωνο. Θεωρώ πως οι Πατρινές και οι Πατρινοί θα πρέπει να στηρίξουν τον Κώστα Σβόλη και τον συνδυασμό μας και τους λόγους θα τους αναζητήσουν μέσα στο πρόγραμμά μας. Όσοι επιζητούν την αλλαγή κουλτούρας, όσοι θέλουν να ξεφύγει η Πάτρα από τη στασιμότητα και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες και προοπτικές στον τόπο μας, θα βρουν μέσα στο πρόγραμμά μας το όραμα για μια καλύτερη Πάτρα, θα βρουν ρεαλιστικές και υπεύθυνες προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας, αλλά και μακροπρόθεσμα για την αλλαγή εικόνας της πόλης μας. Καλούμε, λοιπόν, τους συμπολίτες μας να μας στηρίξουν και να μας δώσουν δύναμη να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 

-Ποιο είναι το όραμά σας για την Πάτρα;

Θέλω να δω την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και μένω να πηγαίνει μπροστά, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της, να επενδύει στους ανθρώπους της, να μην μένει στάσιμη και να μην αδικείται. Είμαστε μια πόλη με συγκριτικά πλεονεκτήματα ως πόλη με βουνό, θάλασσα και σπουδαία ιστορία. Έχουμε ένα στρατηγικό λιμάνι, το όποιο όμως δεν συνδέεται με τα Ιόνια νησιά. Έχουμε μαρίνα, η οποία δεν έχει αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα μπορούσε. Έχουμε ένα παραλιακό μέτωπο, που επίσης παραμένει αναξιοποίητο. Είμαστε μια πόλη που συνδέει την Ελλάδα με τη Δύση και όμως δεν προωθούνται ευρωπαϊκές συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις. Είναι σημαντικό να στηριχτεί η μικρή και μεσαία τοπική επιχειρηματικότητα, όπως και η νεανική επιχειρηματικότητα στην πόλη μας. Η στροφή στην καινοτομία είναι απαραίτητη, όπως και να προωθηθούν διεθνώς τα τοπικά μας προϊόντα, να βρουν δίοδο και σε νέες αγορές. Είναι σημαντικό να προσελκύσουμε επενδύσεις και εμπορικές συνεργασίες, να γίνουμε ένα εμπορικό σταυροδρόμι, μια εμπορική γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, δεδομένου ότι η Πάτρα μάλιστα αποτελούσε μια σημαντική Βιομηχανική πόλη.

Οραματίζομαι, λοιπόν, μια σύγχρονη πόλη με εξωστρέφεια που θα επενδύσει στους ανθρώπους της, στα δυναμογόνα στοιχεία της, στο παραγωγικό της κεφάλαιο και στην καινοτομία, ώστε να αναδειχθεί ξανά η Πάτρα ως ένας τουριστικός, επενδυτικός και αναπτυξιακός πόλος της χώρας.

Ένα ακόμα μείζον ζήτημα είναι της καθαριότητας στην πόλη μας. Είναι αδιανόητο μια πόλη που θα μπορούσε να έχει τουρισμό όλον τον χρόνο, να είναι βρώμικη. Θέλουμε μια πόλη καθαρή, σύγχρονη και ευρωπαϊκή, με μια αξιόλογη μαρίνα και με ένα ανανεωμένο παραλιακό μέτωπο.

Επίσης, πρέπει να προχωρήσουν έργα με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό όσον αφορά στο οδικό της πόλης αλλά και στις υποδομές της, ιδίως τον τελευταίο καιρό που τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν αυξηθεί και στη χώρα μας. Όπως, πρέπει να προχωρήσουν έργα με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη της πόλης μας. Ακόμα, η νέα τεχνολογία και τα ψηφιακά μέσα πρέπει να αποτελέσουν εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών και προς όφελος της πόλης.

Η Πάτρα μπορεί να εξελιχθεί σε έναν εκπαιδευτικό – επιστημονικό – συνεδριακό, αθλητικό και θρησκευτικό τουριστικό προορισμό, σε έναν city break προορισμό, με ένα σοβαρό σχεδιασμό για την τουριστική προβολή της.

Έχουμε ένα πανεπιστημιακό campus με υψηλό επίπεδο σπουδών, με υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκού και ερευνητικού έργου, αλλά δεν διαθέτουμε συνεδριακό κέντρο ώστε να φιλοξενήσει διεθνή συνέδρια, όπως δεν έχει προχωρήσει και η διασύνδεσή του με την τοπική αγορά εργασίας. Η δημοτική μας παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε όλους αυτούς τους τομείς μέσα στο πρόγραμμά της, το όποιο μπορούν να δουν οι πολίτες και να αξιολογήσουν.

 

-Απευθυνόμενος στους Πατρινούς γιατί τους ζητάτε να σας στηρίξουν;

Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με τιμήσουν με την ψήφο τους γιατί είμαι ένας νέος άνθρωπος που αγαπά την ευθύνη και κυρίως την πόλη μου. Γιατί έχω όρεξη να «τρέξω» για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν. Γιατί ως Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας, πιστεύω ότι με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχω αποκτήσει, υπάρχουν τομείς που μπορώ να προσφέρω στην Αυτοδιοίκηση. Για να εκπροσωπήσω τη δική μας γενιά στην Αυτοδιοίκηση και να γίνω η φωνή τους για όσα θέλουν να πουν. Γιατί θέλω να αλλάξει η εικόνα της Πάτρας, μιας πόλης με πολλές και μεγάλες δυνατότητες. Γιατί έχω όραμα για το αύριο της πόλης μου και θέλω να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για όλους στην πόλη μας. Γιατί τόσο στην εργασία μου όσο και στην ενασχόλησή μου με τα κοινά, προσπαθώ πάντα να ανταποκρίνομαι με ευσυνειδησία, δικαιοσύνη και προοδευτικές ιδέες και προσαρμοστικότητα στις προκλήσεις και στις αλλαγές, χαρακτηριστικά που απαιτεί η δουλειά του Εκπαιδευτικού. Γιατί και την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είμαι παρών γι’ αυτούς και για τα προβλήματα της Πάτρας. Αν συμμερίζονται το όραμα του συνδυασμού «Πάτρα Ενωμένη» του Κώστα Σβόλη, που εκπροσωπώ ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πατρέων, ζητώ την μια ψήφο. Ζητώ τη στήριξη των συμπολιτών μου στον συνδυασμό μας και προσωπικά σε αυτόν τον αγώνα μου, για να μας δώσουν τη δύναμη να κάνουμε πράξη όσα δεσμευόμαστε και να φτάσουμε την Πάτρα εκεί που της αξίζει. Ψηλά!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement