Connect with us

Ελλάδα

Στην Αθήνα θα βρεθεί απόψε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης

Published

on

Εντονη κινητικότητα καταγράφεται στο Κυπριακό τις τελευταίες ημέρες και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να βρεθεί απόψε στην Αθήνα ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Καταρχάς ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραστεί σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του, η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών, παρουσία της Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυπριακής προεδρίας, στην ομιλία του θα αναφερθεί στις προκλήσεις της ναυτιλίας στην Κύπρο αλλά και στη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου στον συγκεκριμένο τομέα.

Αύριο θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, για να συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα επιδιώξει και θα έχει σειρά επαφών με σκοπό την αναθέρμανση για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Ακόμη πάντως δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν εκεί θα πραγματοποιηθεί και το ραντεβού με τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντίνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Χθες ο κ. Χριστοδουλίδης εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίλυση του Κυπριακού, μετά την έκθεση για την Τουρκία που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας πως το Κοινοβούλιο στηρίζει την κυπριακή θέση για περισσότερη εμπλοκή της Ένωσης στο ζήτημα. «Η Ε.Ε διαθέτει όλα εκείνα τα εργαλεία που θα δημιουργήσουν μια κατάσταση επωφελή για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό» τόνσιε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις από την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή ηγεσία στην Έκθεση, ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι «είναι οι γνωστές αντιδράσεις που ακούμε από πλευράς Τουρκίας και από την τουρκοκυπριακή κοινότητα, δεν είναι κάτι καινούργιο. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι όχι μόνο η ΕΕ, αλλά και στο σύνολο της η διεθνής κοινότητα στέλνει ακριβώς τα ίδια μηνύματα στην τουρκική πλευρά».

Να σημειωθεί τέλος ότι στις 20 Σεπτεμβρίου επίκειται και η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη μετά την αναβολή λόγω των φυσικών καταστροφών στη χώρα μας, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απευθύνει και την ομιλία του στη Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement