Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξεκινά σήμερα η δίκη για την Αχαϊκή Τράπεζα-87 άτομα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πατρών

Published

on

Σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πατρών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δίκη της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας με 87 άτομα στο κατηγορητήριο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δίκη στα χρονικά της Πάτρας, η οποία εκτός από τον μεγάλο αριθμό των κατηγορουμένων θα ασχοληθεί με ένα θέμα της Πάτρας καθώς η Αχαϊκή Τράπεζα ήταν το τοπικό πιστωτικό ίδρυμα της πόλης και στήριγμα για πολλές μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι το αδίκημα για το οποίο διώκονται οι κατηγορούμενοι κατά περίσταση είναι της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και της συνέργειας σε αυτήν σε βάρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, με τη ζημία να υπολογίζεται βάσει του κατηγορητηρίου άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η δίκη είχε αναβληθεί τον περασμένο Μάιο λόγω των εθνικών εκλογών, όμως όλα δείχνουν πως σήμερα θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία καθώς αποτελεί απαίτηση όλων η δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση και να αποφανθεί σχετικά.

Το Δικαστήριο θα αναγνώσει το κατηγορητήριο, τους μάρτυρες και θα εξετάσει τυχόν ενστάσεις που αναμένεται να αναβληθούν ή άλλα αιτήματα που θα υποβληθούν από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας και τους συνηγόρους υπερασπίσεως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement