Connect with us

Μαγειρική

Μπισκοτογλυκό black forest

Published

on

 

 

Υλικά (για 12 κομμάτια)

1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

400 γρ. (περίπου) μπισκότα oreo

2 κούπες φρέσκα κεράσια, καθαρισμένα από τα κουκούτσια

12 επιπλέον κεράσια (ολόκληρα) για το σερβίρισμα

1/2 φάκελος τρίμμα σοκολάτας για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάτε για λίγο ακόμα, μέχρι να γίνει σαντιγί (προσοχή, δεν την παραχτυπάτε, γιατί θα «κόψει»). Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί ή πυρέξ 23 x 33 εκ. βάζετε στον πάτο μία λεπτή στρώση από σαντιγί, ίσα να κολλήσουν τα μπισκότα. Από πάνω βάζετε μία στρώση από oreo και απλώνετε πάνω τους το 1/3 από τη σαντιγί. Σκορπίζετε στην επιφάνεια τα μισά καθαρισμένα κεράσια. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις από μπισκότα oreo και σαντιγί (τη μισή ποσότητα από όση έχει απομείνει) και σκορπίζετε τα υπόλοιπα κεράσια. Συνεχίζετε με μια τρίτη και τελευταία στρώση από σαντιγί και ισιώνετε την επιφάνεια. Καλύπτετε το γλυκό με μεμβράνη και το φυλάσσετε στο ψυγείο για 24 ώρες, για να μαλακώσουν καλά τα μπισκότα και να αποκτήσουν μια υφή σαν κέικ. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, βγάζετε από το ψυγείο, πασπαλίζετε με το τρίμμα σοκολάτας, κόβετε σε 12 κομμάτια και γαρνίρετε το καθένα με ένα ολόκληρο κεράσι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement