Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Να κάνουμε την Πάτρα πόλη που χαίρεσαι να ζεις- Του Χρήστου Μπακαλάρου

Published

on

Η Πάτρα είναι μια πόλη αφρόντιστη. Με μια δημοτική αρχή ξεκάθαρα αναποτελεσματική, ιδεοληπτική, δογματική, χωρίς όραμα και σχέδιο.

Μια δημοτική αρχή αγκυλωμένη σε εμμονές που κρατάει πίσω την Πάτρα. Λειτουργώντας σαν ιμάντας στασιμότητας, αδράνειας και οπισθοδρόμησης.

Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε όλοι στην καθημερινότητα μας.

Μια πόλη βρώμικη, εγκαταλελειμμένη, παραδομένη στην κυκλοφοριακή αναρχία και στην αταξία των κοινόχρηστων χώρων, χωρίς επαφή και συνεργασία του Δήμου με θεσμικούς φορείς ή ιδρύματα, όπως το Πανεπιστήμιο, ώστε η Πάτρα ν’ αναπτύξει ένα στέρεο αναπτυξιακό βηματισμό στο Αύριο.

Αν οι συνδημότες είναι ικανοποιημένοι απ’ τη σημερινή γκρίζα εικόνα και την προβληματική λειτουργία της Πάτρας, τότε κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή.

Αν, όμως, πιστεύουν ότι αυτή η όμορφη αλλά βαλτωμένη πόλη, αυτή η πόλη που ακόμα και τα πιο «βαριά» ιστορικά μνημεία της έχουν παραδοθεί στα σπρέι των βανδάλων, η πόλη με τις αναρίθμητες δυνατότητες που εξαιτίας της παραληρηματικής άρνησης της δημοτικής αρχής χάνει παντούευκαιρίες, μπορεί να έχει μια πραγματική ευκαιρία να εξελιχθεί σ’ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό αστικό κέντρο, στο οποίο θα χαίρεσαι να ζεις, τότε η επιλογή την Κυριακή είναι μόνο μία: «Πάτρα Ενωμένη» και Κώστας Σβόλης.

Το έχω πει και θα το επαναλάβω: Με τον Κώστα Σβόλη προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Μας χωρίζουν πολλά. Μάς ενώνει, όμως, η ίδια αγωνία για το αύριο της Πάτρας.

Για το μέλλον της νέας γενιάς, για την ανάγκη η πόλη μας ν’ ανακτήσει την αίγλη της, αυτή τη φορά με όρους μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής μητρόπολης, με πρωταγωνιστική αναφορά και ρόλο σ’ όλη τη δυτική πλευρά της χώρας.

Τον Κώστα Σβόλη δεν τον γνώριζα προσωπικά. Θητεύσαμε, όμως, μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, εκπροσωπώντας διαφορετικές παρατάξεις. Είχα, έτσι, την ευκαιρία να γνωρίσω ένα άνθρωπο ευγενή, με θετικό χαρακτήρα, εργατικό, μεθοδικό, με ήθος και εντιμότητα αλλά κι έναν άνθρωπο πραγματικά οραματικό και με πάθος για την Πάτρα. Δεκτικό σε κάθε πρόταση, συνθετικό στις αντίθετες γνώμες.

Με το χέρι στην καρδιά, ο Κώστας Σβόλης θα είναι ένας πολύ καλός Δήμαρχος για την Πάτρα.

Και αυτή μου η βεβαιότητα ήταν που με ώθησε να συμπορευθώ μαζί του.

Και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα κάνει και η μεγάλη πλειοψηφία των συνδημοτών μας την Κυριακή.

Ώστε να γυρίσουμε σελίδα, ν’ αλλάξουμε, θα δούμε ξανά την Πάτρα ν’ «αναπνέει», να γίνεται η πόλη της πρωτοπορίας, των ανοικτών οριζόντων και της πραγματικής προόδου.

Στο χέρι μας είναι να το αποφασίσουμε την Κυριακή.  

*Ο Χρήστος Μπακαλάρος είναι αρχιτέκτων -μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ. Σήμερα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πάτρα Ενωμένη» του Κώστα Σβόλη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement