Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

«Δεσμεύομαι να εργαστώ για όλους»- Του Αλέξανδρου Βρη, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με το «σπιράλ»

Published

on

 

Αποτελεί κάτι σαν αστικό μύθο και έχει επικρατήσει να υποστηρίζεται τα τελευταία χρόνια ότι  «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητη από την κεντρική πολιτική σκηνή και τα πολιτικά κόμματα».

Τους τελευταίους μήνες περπάτησα σε αρκετές περιοχές της Πάτρας. Συναντήθηκα με πολίτες, αντάλλαξα απόψεις αλλά άκουσα και ουκ ολίγες φορές την ερώτηση:

«Εσείς με ποιο κόμμα είστε;»

Η θέση του σπιράλ είναι γνωστή και αδιαπραγμάτευτη.

Σε αυτή την πρώτη μου εκλογική συμμετοχή δεσμεύομαι να υπηρετήσω την πόλη μου έξω από προσωπικές πολιτικές ιδεολογίες.

Αποφάσισα να εργαστώ για όλους και θα βάλω τις δυνάμεις μου συνεργαζόμενος με όλους όσους το επιθυμούν πραγματικά.

Η πόλη έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα δουλέψουν με στρατηγικό σχεδιασμό, έτοιμοι να πάρουν το ρίσκο των πρωτοβουλιών τους. Το στοίχημα για την Πάτρα και την επόμενη δημοτική αρχή δεν θα πρέπει να είναι το «χρώμα» που θα έχει, αλλά να πάψει να δημιουργεί αόρατους εχθρούς, να αποτινάξει την μοιρολατρία και την αντιπαραγωγική καταγγελία. Μία δημοτική ομάδα που θα μπορεί να σχεδιάζει, να συντονίζει, να διεκδικεί, να παρακινεί και να ακούει… να ανοίγει συνεχώς ορίζοντες.

Η αδιάλειπτη, εστιασμένη και ξεκάθαρη παρουσία και θέση του σπιράλ στα θέματα που άπτονται της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει δοκιμαστεί επιτυχημένα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μία  παράταξη πολυσυλλεκτική, με πρότυπη οργάνωση, ανοικτή σε ιδέες, όραμα και επίκεντρο τον άνθρωπο, τον δημότη, την Πάτρα.

Στις 8 Οκτωβρίου μας δίνεται η ευκαιρία να προσέλθουμε στην κάλπη και η μοναδική μας υποχρέωση είναι να αναλογιστούμε ότι η όποια μας απόφαση θα συνοδεύει εμάς, τα παιδιά μας και την πόλη μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Είμαι πεπεισμένος ότι ήρθε η ώρα της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής ανάτασης της Πάτρας. Μία εποχή τελειώνει και μία νέα μπορεί να ξεκινήσει.

Ας τολμήσουμε και ας μη χάσουμε την ευκαιρία…

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement