Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κώστας Σβόλης: «H πλειοψηφία των Πατρινών, θέλει αλλαγή στο Δήμο»

Published

on

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Αισιόδοξος ότι η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» της οποίας ηγείται θα περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και θα διεκδικήσει τη νίκη με ίσους όρους, εμφανίζεται ο Κώστας Σβόλης.

Σε συνέντευξη του στη «Γ» ο κ. Σβόλης, δυο ημέρες πριν από τις κάλπες τονίζει ότι από τις περιοδείες που πραγματοποίησε όλη αυτήν την περίοδο, αφουγκράστηκε το αίτημα της πλειοψηφίας των πολιτών για αλλαγή πορείας στο Δήμο.
Ο κ. Σβόλης επικρίνει την δημοτική αρχή για την εννεαετή εγκατάλειψη της πόλης, την οπισθοδρόμηση και τον εγκλωβισμό της σε ιδεοληψίες.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

-Κύριε Σβόλη βρισκόμαστε στο παρά πέντε των εκλογών. Πως αποτιμάτε την προεκλογική σας προσπάθεια και τι περιμένετε να βγει από την κάλπη;
«Κάναμε ένα μεγάλο αγώνα. Συναντήσαμε χιλιάδες συμπολίτες. Τους μιλήσαμε αλλά και τους ακούσαμε. Τους εξηγήσαμε τις απόψεις μας και το σχέδιό μας για το Δήμο Πατρέων. Ασκήσαμε κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή και στο Δήμαρχο. Υπογραμμίσαμε την ανάγκη της αλλαγής στο Δήμο και της ανάδειξης ενός νέου Δήμαρχου και μιας νέας δημοτικής αρχής. Συναντήσαμε ευρεία αποδοχή από τους συνδημότες. Και βέβαια συνεχίζουμε την προσπάθειά μας μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες»
-Τι περιμένετε λοιπόν να βγει από τις κάλπες;
«Διατηρώ μια διπλή εκτίμηση που πιστεύω ότι θα επιβεβαιωθεί. Πρώτον, δεν θα έχουμε εκλογή δημάρχου και δημοτικής αρχής αυτήν την Κυριακή. Θα χρειαστεί δηλαδή και επαναληπτική εκλογή την μεθεπόμενη Κυριακή. Δεύτερον, στη μάχη του δεύτερου γύρου η παράταξή μας κι εγώ προσωπικά θα είμαστε παρόντες».
-Θεωρείτε βέβαιο ότι αυτήν την Κυριακή στην πρώτη θέση θα είναι ο κ. Πελετίδης;
«Είναι φρόνιμο να μην έχουμε ακλόνητες βεβαιότητες για τις εκλογές. Βεβαίως αυτό που είπατε είναι ένα πιθανό σενάριο, αλλά έως ότου επιβεβαιωθεί από την καταμέτρηση εμείς θα συνεχίσουμε με πείσμα την προσπάθειά μας. Δεν θέλουμε να πάει ούτε μια ψήφος χαμένη. Επιζητούμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό από την κάλπη της Κυριακής έτσι ώστε να διεκδικήσουμε την τελική νίκη από όσο γίνεται καλύτερη αφετηρία».
-Πόσο πιθανή θεωρείτε την περίπτωση ανατροπής στο Δήμο Πατρέων και συνεπώς τη δική σας εκλογή;
«Ο βασικός λόγος για τον οποίο παίρνω μέρος στις δημοτικές εκλογές είναι για να εκλεγώ Δήμαρχος. Διαφορετικά δεν υπάρχει νόημα. Υποθέτω μάλιστα ότι αυτό ισχύει για όλους τους συνυποψήφιους, κατεβαίνουν για να κερδίσουν, κανείς δεν κατεβαίνει για να χάσει. Συνεπώς η απάντησή μου είναι κατηγορηματική. Βρίσκομαι εδώ με σκοπό να εκλεγώ Δήμαρχος».

-Σε κάθε περίπτωση είναι δυνατόν να συμβεί αυτό;

«Από όλη την προεκλογική περίοδο, από όλες μας τις επαφές, τις ενδείξεις και τις μετρήσεις προκύπτει ένα δεδομένο. Το ρεύμα της αλλαγής στο Δήμο έχει αποκτήσει πλειοψηφικά χαρακτηριστικά. Μια σαφής πλειοψηφία συνδημοτών έχει εκφράσει τη διάθεση να υποστηρίξει μια διαφορετική πορεία για το Δήμο. Είναι κάτι που το συναντάμε παντού. Από εκεί και πέρα η εκλογική του αποτύπωση είναι μια άλλη υπόθεση που θα κάνουμε όλα όσα πρέπει για να εκφραστεί στην κάλπη».

-Αποβλέπετε στους ψηφοφόρους του κ. Αϊβαλή και του κ. Ψωμά;

«Θα προτιμούσα αυτή τη συζήτηση να την κάνουμε τη Δευτέρα ή έστω το βράδυ της Κυριακής. Αυτήν τη στιγμή αποβλέπω στους ψηφοφόρους του Σβόλη και δεν έχω περιθώρια για άλλες σκέψεις. Ωστόσο οφείλω να επισημάνω ότι παρά τις υπαρκτές διαφορές μας με τους τον κ. Αϊβαλή και τον κ. Ψωμά, εν τούτοις η κριτική που έχουν ασκήσει στην απερχόμενη δημοτική αρχή επιτρέπει να σκεπτόμαστε πιθανές συγκλίσεις τις οποίες, σε κάθε περίπτωση, θα τις αναζητήσουμε. Όμως δεν πρέπει να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Αυτήν τη στιγμή προέχει απολύτως η μάχη της πρώτης Κυριακής».

-Κύριε Σβόλη σας ερωτώ ευθέως. Για ποιο λόγο οι Πατρινοί να σας ψηφίσουν για Δήμαρχο;

«Επειδή η πόλη παραμένει καθηλωμένη σε μια κατάσταση ρουτίνας. Επειδή ο Δήμος υποφέρει από σοβαρές αγκυλώσεις. Επειδή πρέπει να αλλάξουμε ρότα σε όλα τα ζητήματα. Από την ανακύκλωση των απορριμμάτων, μέχρι τη διαχείριση των νερών του Πείρου και από το παραλιακό μέτωπο έως την δράση του Δήμου στον Πολιτισμό. Η Πάτρα έχει μείνει πίσω σχεδόν σε όλους τους τομείς και γι’ αυτό χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή που θα είναι φρέσκια και με νέες ιδέες για να ξεκολλήσουμε από το τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε».

Παμπελοποννησιακό: Η πραγματικότητα λέει την αλήθεια
-Τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει θραύση στο διαδίκτυο ένα βίντεο του κ. Πελετίδη για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Τι θα του απαντούσατε;
«Στο εν λόγω βίντεο περιγράφεται μια ειδυλλιακή εικόνα που βρέθηκε σε αντίθεση με όσα αποκαλύφθηκαν για το Ολυμπιακό Στάδιο στην Αθήνα. Ήταν μια έξυπνη προπαγανδιστική κίνηση αλλά η ερώτηση που εγώ διατυπώνω ευθέως είναι η εξής: Υπάρχει πιστοποιητικό στατικής επάρκειας για τη μεταλλική στέγη στο Παμπελοποννησιακό;

Έχει γίνει συντήρησή της από το 2004 που τοποθετήθηκε μέχρι σήμερα; Προσοχή, δεν εννοώ τη στατική μελέτη που συνόδευσε το έργο όταν αυτό κατασκευάστηκε αλλά τη στατική του επάρκεια στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι σήμερα. Ρωτάω και περιμένω απάντηση. Γιατί όσο καλή κι αν είναι η προπαγάνδα, υπάρχει πάντα η πραγματικότητα που μας λέει την αλήθεια».

«Να μπει η Πάτρα στο χάρτη»
-Πως θα συνοψίζατε το όραμά σας για την Πάτρα;
«Θέλω η Πάτρα να μπει στο χάρτη. Τον πανελλήνιο και όχι μόνο. Πρέπει εδώ να αναπτυχθούν δράσεις που θα μας φέρουν στην πρωτοπορία, που θα κάνουν τη χώρα να μιλάει για εμάς, που θα κάνουν τους ανθρώπους να θέλουν να έλθουν εδώ και όχι μόνο για το Καρναβάλι. Μια Πάτρα εξωστρεφής, με αυτοπεποίθηση, με πίστη στις δυνατότητές της που οφείλουμε να αναδείξουμε και να απογειώσουμε. Πιστέψτε με, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις προς τούτο και θα είναι ύψιστη τιμή να εμπιστευτούν οι συνδημότες για να ηγηθώ σε αυτήν την κοινή προσπάθεια».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement