Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μήνυμα επανεκλογής η παρουσία του κόσμου στην κεντρική ομιλία του Νεκτάριου Φαρμάκη-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

 «Αυτός ο τόπος μας ενώνει όλους»- Πάνω από 300 εκ. ευρώ τα έργα και οι δράσεις της Περιφέρειας στην Αχαΐα την τελευταία 4ετία

Published

on

Ακόμα και υπό βροχή, πλημμύρισε κόσμο η Αγ. Νικολάου στην  τελευταία προεκλογική ομιλία του Ν. Φαρμάκη χθες στην Πάτρα

Με την επανεκλογή του – και μάλιστα από τις πρώτες κάλπες της αυριανής μέρας – να μοιάζει ως το πλέον πιθανό σενάριο και με τον αέρα ενός ανθρώπου που πατάει γερά στα πόδια του, παρουσιάζοντας έργο που έχει ήδη γίνει, αλλά και σχέδιο για την επόμενη μέρα, πραγματοποίησε την τελευταία ομιλία της προεκλογικής περιόδου χθες στην Πάτρα ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Το κλίμα στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου ήταν πανηγυρικό και πλήθος κόσμου προσήλθε για να ακούσει τον Περιφερειάρχη και επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά για όλους», ο οποίος μίλησε παρά την ξαφνική βροχή που εκδηλώθηκε και συντόμευσε κατά πολύ την ομιλία του, με τον κόσμο πάντως να παραμένει στη θέση του μέχρι το τέλος, παρά τη ξαφνική μπόρα.

Ο κ. Φαρμάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η Πάτρα είναι η «καρδιά» όλης της Δυτικής Ελλάδας, σημειώνοντας ότι εδώ μένουν επίσης πολλοί Αιτωλοακαρνάνες και Ηλείοι και εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της Κυριακής, δίνοντας μάλιστα ραντεβού στους πολίτες για αύριο το βράδυ στο εκλογικό κέντρο (Μαιζώνος 100), προκειμένου όλοι μαζί να γιορτάσουν τη νίκη. Τόνισε μάλιστα πως ζητάει την υπόσχεση όλων πως θα είναι «παρόντες» και στις προσπάθειες της νέας θητείας, προκειμένου να μπει η Δυτική Ελλάδα στο «κλαμπ» των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών περιφερειών. «Το δικαιούται ο τόπος μας, το δικαιούται αυτή εδώ η πόλη που ιστορικά υπήρξε μία από τις πιο ευρωπαϊκές πόλεις της χώρας και τέτοια πρέπει να ξαναγίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ 300 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Μιλώντας για το «αποτύπωμα» του έργου της Περιφέρειας στην Αχαία την τελευταία 4ετία, ο κ. Φαρμάκης έκανε λόγο για ένα ποσό άνω των 300 εκ. ευρώ που διατέθηκε σε έργα και δράσεις. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Με λίγα λόγια θα σας πω ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα στην Αχαΐα. Είναι 133 εκ. ευρώ που διατέθηκαν από το ΕΣΠΑ και άλλα 43 εκ. ευρώ που διατέθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Είναι ακόμα, σχεδόν 100 εκ. ευρώ που διατέθηκαν σε πάνω από 3.500 επιχειρήσεις και επαγγελματίες της Αχαΐας για νέες επενδύσεις. Αλλά και 36 εκ. ευρώ που διατέθηκαν για τους αγρότες της Αχαΐας. Ξέρετε τι ποσό αθροίζουν όλα αυτά; Ένα ποσό που ξεπερνάει τα 300 εκ. ευρώ! Σε τέσσερα μόνο χρόνια! Και προσέξτε: Δεν μιλάω για εντάξεις ή για προϋπολογισμούς. Ούτε για έργα που ΘΑ γίνουν. Μιλάω για έργα που ήδη έγιναν, για χρήματα που ήδη έπεσαν στην τοπική αγορά και στην τοπική κοινωνία. Και για να μπορείτε να κάνετε και τη σύγκριση: Μέχρι το 2019, στα 130 εκ. ευρώ ήταν η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για όλη τη Δυτική Ελλάδα. Και για τους τρεις νομούς. Και τα 4 τελευταία χρόνια, διατέθηκαν αυτά τα χρήματα και ακόμα περισσότερα μόνο για την Αχαΐα!»

Ο κ. Φαρμάκης «στάθηκε» ιδιαίτερα στη νέα παραγωγική «άνθηση» που προσφέρουν στην περιοχή οι 3.520 επιχειρηματικές επενδύσεις, αλλά και στους 15.000 ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στην Αχαΐα, κάνοντας λόγο για ένα πλήρες πρόγραμμα στήριξης των ευάλωτων πολιτών που εκτός από διανομή τροφίμων περιλαμβάνει ψυχοκοινωνική υποστήριξη, δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, μέχρι και δωρεάν νομική υποστήριξη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

«Αυτή είναι η Περιφέρεια του 2023, φίλες και φίλοι. Ένας μηχανισμός παραγωγής έργου, ένας μηχανισμός παραγωγής ανάπτυξης, αλλά και ένας μηχανισμός που στέκει στο πλευρό του ανθρώπου, ιδιαίτερα του ευάλωτου. Γιατί πολιτική χωρίς έργο δεν υπάρχει. Και αυτοδιοίκηση χωρίς κοινωνικό πρόσημο δεν υφίσταται. Αυτό είναι το δικό μου δόγμα. Έργο για τον άνθρωπο» υπογράμμισε.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Κλείνοντας την σύντομη ομιλία του, ο κ. Φαρμάκης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να προσέλθουν στις κάλπες, τονίζοντας πως η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. «Όσοι πιστεύετε στο έργο και στην προσπάθεια που κάναμε, στο γεγονός ότι η Περιφέρειά μας άλλαξε πρόσημο και στο… γκάζι που πρέπει να δώσουμε» πηγαίνετε στις κάλπες και ψηφίστε «μπροστά». Μπροστά για όλους!»

Ροή ειδήσεων

Advertisement