Connect with us

Αθλητισμός

Βλέπει Ευρώπη

Published

on

Ο Προμηθέας θέλει να συνεχίσει με νίκη και στο BCL, αύριο στην πρεμιέρα (20:30) υποδέχεται στο «Δ. Τόφαλος» την Οπάβα

Ο Προμηθέας με οδηγό την άνετη νίκη επί της Καρδίτσας (87-75) θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του και στην πρεμιέρα του στην Ευρώπη, όπου θα υποδεχθεί αύριο στις 20.30 στο «Δ. Τόφαλος» την Οπάβα για την 1η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Οι αθλητές του Ηλία Παπαθεοδώρου αν και ακόμη δεν έχουν πιάσει την απόδοση που επιθυμούν έχουν καταφέρει να πάρουν τα αποτελέσματα που θέλουν έχοντας πλέον ανεβασμένη την ψυχολογία τους.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μόνο οι βαθμοί, αλλά και η όλη εικόνα της πατρινής ομάδας μέχρι στιγμής είναι θετική, όπου υπάρχει μία ομαδικότητα, καθώς και η αλλαγή νοοτροπίας που λένε από την πρώτη στιγμή ο Χρήστος Μήλας και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει ξεκινήσει να διακρίνεται.

Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ

Ακόμη όμως είναι αρχή, οι υποχρεώσεις μόλις έχουν ξεκινήσει και περιμένουμε όλοι να δούμε τη συνέχεια, η οποία έχει να κάνει με την Ευρώπη και το πρώτο παιχνίδι της πατρινής ομάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση μετά από χρόνια.

Η καλή αρχή είναι το παν και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και κόντρα στην Καρδίτσα οι 37 πόντοι που πέτυχε η πατρινή ομάδα στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικοί για τη συνέχεια.

Σε κάθε παιχνίδι ωστόσο δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά σίγουρα ένα δυνατό ξεκίνημα προβληματίζει τον αντίπαλο και δίνει άλλο αέρα στους παίκτες του Προμηθέα, ευελπιστώντας κάτι αντίστοιχο να γίνει και αύριο κόντρα στην Οπάβα.

ΞΕΧΩΡΙΣΕ Ο ΚΟΦΕΪ

Ο Κρις Κόφεϊ ήταν πρώτος μεταξύ ίσων στον αγώνα με την Καρδίτσα, βάσει του ranking, για τον Προμηθέα αφού έξι παίκτες της αχαϊκής ομάδας είχαν από 13 μέχρι 19.

Ο Αμερικανός έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στον τομέα των ριμπάουντ μαζεύοντας 14. Είναι μία επίδοση που κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων στην ιστορία της πατρινής ομάδας.

Ο Κόφεϊ έγινε ο 7ος παίκτης του Προμηθέα με επίδοση 14+ ριμπάουντ και μάλιστα ισοφάρισε τη 2η μεγαλύτερη στην ιστορία της ομάδας στην Basket League.

Μία επίδοση στην οποία έφτασαν δύο φορές ο Οκτάβιους Έλις και από μία οι Μουχάμαντ Φαγιέ, Ολεξάντερ Λίποβι, Δημήτρης Αγραβάνης, Ντάνι Αγκμπελίς και Τζεράι Γκραντ.

Ο Οκτάβιους Έλις είναι κι αυτός που κρατάει το ιστορικό ρεκόρ ριμπάουντ για τον Προμηθέα, με τα 17 που είχε μαζέψει στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2018-19.

Ο Αμερικανός έμεινε μάλιστα μόλις ένα ριμπάουντ μακριά από το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League αφού είχε 15 με τη φανέλα του Κολοσσού κόντρα στον ΠΑΟΚ, για τη 16η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος.

Οκτώ από τα 14 ριμπάουντ του Κόφεϊ ήταν αμυντικά και με αυτά ισοφάρισε το ρεκόρ της φετινής Basket League αφού τόσα είχε και ο Σακούρ Τζούστον στην πρεμιέρα του Αμαρουσίου με τον Παναθηναϊκό.

Ρεκόρ για τις δύο πρώτες αγωνιστικές συνιστούν και τα 14 συνολικά ριμπάουντ του Αμερικανού φόργουορντ του Προμηθέα, αφού ξεπέρασε την επίδοση των 11 που είχε ο Σακούρ Τζούστον στην πρεμιέρα.

ΑΜΑΛΙΑ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗ

Ροή ειδήσεων

Advertisement