Connect with us

Ελλάδα

Επίσκεψη κλιμακίου της «ΝΙΚΗΣ» στην ομογένεια

Published

on

Στο τριήμερο εκδηλώσεων της ομογένειας της Γερμανίας από σήμερα έως την Κυριακή, θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κινήματος Δημήτριο Νατσιό και τη συμμετοχή του βουλευτή Αχαϊας Σπυρίδωνος Τσιρώνη (φωτό)  υπεύθυνου της ΝΙΚΗΣ για τον Απόδημο Ελληνισμό και του βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανδρέα Βορύλλα.

Ο τομέας του Απόδημου Ελληνισμού για τη ΝΙΚΗ είναι άκρως σημαντικός, κάτι που απέδειξε εμπράκτως με τη συμμετοχή 10 προσώπων από τα 15 του ψηφοδελτίου Επικρατείας των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, να προέρχονται από εκεί και με τις πολλές αναφορές για την ομογένεια στις θέσεις του Κινήματος. Ενδεικτικά, στο πρόγραμμα της ΝΚΗΣ προτείνεται και θα επιδιωχθεί να εκλέγει η ομογένεια συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών ως εκπροσώπων της.

Γι’ αυτό, με το σκεπτικό ότι δεν γίνεται να φιμώνεται από την εκλογική διαδικασία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων της ομογένειας, η ΝΙΚΗ στη ψηφοφορία της Βουλής στήριξε καθοριστικά την διευρυμένη ψήφο των ομογενών, πάντα με γνώμονα την ωφέλεια του ελληνικού λαού και όχι με αντιπολιτευτική λογική, έχοντας την προσοχή της στραμμένη στην εκπεφρασμένη επιθυμία και φωνή των ομογενών φίλων της ΝΙΚΗΣ.

Επιπλέον, στις 19 Οκτωβρίου κατατέθηκε υπόμνημα, προς το Υπουργείο Εσωτερικών, με συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να διευκολυνθεί η ψήφος των αποδήμων και να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών, ώστε να αποτυπωθεί όπως πρέπει η θέλησή τους.

«Ο απόδημος ελληνισμός δεν είναι για τη ΝΙΚΗ απλά «κάποιοι ξένοι που μας αγαπούν», αλλά αδέλφια μας και σάρξ εκ της σαρκός μας. Γι’ αυτό πάντα θα έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά να ακούμε τα προβλήματα και τις προτάσεις τους και θα προσπαθούμε να διατηρούμε άσβεστο το «ιερό πυρ» που κρατά αναμμένη την φλόγα του ελληνισμού στα πέρατα της οικουμένης και τους δεσμούς με την μητέρα Ελλάδα, όπως γινόταν από τα αρχαία χρόνια με τις μετακινήσεις των Ελλήνων», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement