Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

1ο Συμπόσιο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Πάτρα 

Published

on

Στις 23 & 24 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιείται το 1ο Συμπόσιο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, του Κόμβου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο θα διεξαχθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο στην Σχολή Μηχανικών, στον χώρο του Πανεπιστημίου στην Πάτρα.

Στόχος του Συμποσίου είναι η ενδυνάμωση και η προώθηση της κουλτούρας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο, η ανάδειξη και βράβευση των καλύτερων επιχειρηματικών ιδεών και ερευνητικών ομάδων που συμμετέχουν στον 48ωρο διαγωνισμό (Hackathon) με θεματική την HealthTech καθώς και τον Τελικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας με θεματική SmartICT.  

Επιπλέον, στα πλαίσια του 2ημέρου έχουν σχεδιαστεί σειρά δράσεων συμβουλευτικής και καθοδήγησης από εξειδικευμένους μέντορες, ομιλίες για θέματα διαχείρισης επιχειρήσεων καθώς και συναντήσεις (B2B networking) με επιχειρήσεις από τον κλάδο. 

Εκτός των διαγωνιζομένων ομάδων που αποτελούνται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές και μέλη της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου, στην εκδήλωση θα παρευρεθούν στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και της καινοτομίας της χώρας, η συνεισφορά των οποίων είναι σημαντική για την ενίσχυση της κουλτούρας καινοτομίας αλλά και την περαιτέρω ανάδειξη των προτεινόμενων λύσεων των διαγωνιζομένων. 

Στον Τελικό Διαγωνισμό θα διαγωνιστούν οι ομάδες που προκρίθηκαν στην Κατηγορία HealthTech μέσα από τον 48ωρο Διαγωνισμό (Hackathon) καθώς & στην Κατηγορία SmartICT μέσα από τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. 

Οι δυο διαγωνισμοί ξεκίνησαν στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 και οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να διαμορφώσουν τις ιδέες τους και να εμπνευστούν γύρω από τις θεματικές μέσω ημερίδων (Infoday) όπου εξαίρετοι καθηγητές παρουσίασαν τις προκλήσεις του εκάστοτε κλάδου. 

Στη συνέχεια ακολούθησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια (Bootcamps) με σκοπό να ενισχύσουν τις ομάδες σε γνώσεις ανάπτυξης προϊόντος, επιχειρησιακού πλάνου και κοστολόγησης. Οι δράσεις έγιναν διαδικτυακά και είχαν την παρουσία πολλών και ενδιαφερόντων συμμετοχών. 

 

Οι ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν (pitching) τις επιχειρηματικές και καινοτόμες ιδέες τους και λύσεις μπροστά στην Κριτική Επιτροπή, η οποία συστάθηκε από εξέχουσες προσωπικότητες προερχόμενες από διαφορετικούς κλάδους, με σημαντικές ακαδημαϊκή και ερευνητική και επιχειρηματική πορεία. 

 

 

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1, με τίτλο: “Δράσεις Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας”, που εντάσσεται στην Πράξη με τίτλο: “Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου”, η οποία ανήκει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014 – 2020”, με Κωδικό MIS 5161069. Tο παρόν έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)) και από Εθνικούς Πόρους μέσω του ΠΔΕ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement