Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Σεκιούριτι για τη φύλαξη τριών σημείων – Εκτός η πλ. Γεωργίου

Published

on

Πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου το ζήτημα της κατ’ επείγουσας ανάθεσης της φύλαξης τριών χώρων, αναθέτοντας το σχετικό έργο σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι μέσα στους χώρους αυτούς για ακόμα μία φορά δεν είναι ούτε το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, ούτε η πλατεία Γεωργίου που βρίσκονται στην καρδιά της Πάτρας, έχουν υποστεί ζημιές από βανδαλισμούς και κάθε φορά εξαιτίας αυτής της κατάστασης η εικόνα τους ολοένα και χειροτερεύει.

Οι τρεις χώροι που θα φυλάξει η εταιρεία σεκιούριτι είναι το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, το εργοστάσιο του πρώην Λαδόπουλου και το κτιριακό συγκρότημα των Παλαιών Σφαγείων, χωρίς φυσικά να γίνουν γνωστά από την δημοτική αρχή τα κριτήρια της επιλογής αυτής.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι τέσσερις μήνες και το συνολικό ποσό που θα πάρει η εταιρεία θα φτάσει κοντά στα 75.000 ευρώ. Η πλατεία Γεωργίου έτσι θα μείνει για ακόμα μία χρονιά (το ίδιο έγινε και πέρυσι) χωρίς φύλαξη και προστασία.

Και ενώ μέσα στους επόμενους δύο μήνες εκεί θα στηθεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό. Ένας λόγος δηλαδή παραπάνω για να υπάρχει φύλαξη…

Ροή ειδήσεων

Advertisement