Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Γιορτή και πτήσεις στην Αερολέσχη – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Published

on

Η αεροπορία γιορτάζει τους αρχαγγέλους προστάτες της και στο επίκεντρο των εκδηλώσεων στην Αχαΐα είναι η αεροπορική βάση του Αράξου. Και χθες έγιναν πτήσεις. 

Στον Αραξο εδρεύει και η Αερολέσχη Πάτρας, η οποία χθες είχε προγραμματίσει πτήσεις για το κοινό, προκειμένου, όλοι να μπορέσουν να ζήσουν την εμπειρία της πτήσης με ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος Piper Archer3.

Για παιδιά μέχρι Α λυκείου έχουν προγραμματιστεί πτήσεις 30 λεπτών με έκπτωση 45% και συνοδεία ενός γονέα, ενώ για τους μαθητές Β και Γ Λυκείου που ενδιαφέρονται για την σχολή Ικάρων, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, μπορούν να πετάξουν για 20 λεπτά, εντελώς δωρεάν. Παράλληλα, υπήρχαν πολλά δώρα και κληρώσεις για τους φίλους της αερολέσχης.

Η Αερολέσχη Πατρών, μετρά 43 χρόνια δραστηριότητας και συνεχούς πορείας, με έτος ιδρύσεως το 1980 και έδρα την Πάτρα. Στο χρονικό αυτό διάστημα, έχουν περάσει απ’ τον στόλο της τέσσερις τύποι αεροσκαφών, με πρώτο ένα Piper Cub L21B (SX-ALO), του οποίου η απόκτηση έγινε το έτος 1989.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει όχι μόνο την ευχαρίστηση και την μαγεία της πτήσης σε πάρα πολλούς φίλους και συμπολίτες μας, αλλά κοινωνική και εθελοντική προσφορά, όποτε αυτό ζητήθηκε από διάφορους τοπικούς φορείς. Έχει δραστηριοποιηθεί έντονα κατά καιρούς, σε προγράμματα εναέριας δασοεπιτήρησης και πυρασφάλειας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς των Νομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Επί πλέον σε αποστολές  Έρευνας και Διάσωσης και εναέριας επιτήρησης θαλασσών για πετρελαιοκηλίδες ή άλλες μορφές ρύπανσης.

Η ΑΛ. ΠΑ. είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.), εγγεγραμμένη στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α), και συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.). Σήμερα αριθμεί 110 μέλη.

 

ΠΑΤΡΑ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Γιορτή και πτήσεις στην ΑερολέσχηΠΑΤΡΑ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Γιορτή και πτήσεις στην ΑερολέσχηΠΑΤΡΑ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Γιορτή και πτήσεις στην ΑερολέσχηΠΑΤΡΑ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Γιορτή και πτήσεις στην ΑερολέσχηΠΑΤΡΑ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Γιορτή και πτήσεις στην Αερολέσχη

Ροή ειδήσεων

Advertisement