Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Αχαΐα: Το Πόθεν Έσχες των Δημάρχων και του Περιφερειάρχη

Χωρίς μεταβολή στην ακίνητη περιουσία το 2022 Ν. Φαρμάκης, Κ. Πελετίδης, Δ. Καλογερόπουλος, Αθ. Παπαδόπουλος, Σπ. Μυλωνάς και Θ. Μπαρής

Published

on

Χωρίς μεταβολές στα περιουσιακά τους στοιχεία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και οι πέντε Δήμαρχοι της Αχαΐας, σύμφωνα με τα πόθεν έσχες του 2022 που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης έχει ατομικό εισόδημα 51 χιλ. ευρώ περίπου και το οικογενειακό εισόδημα του ιδίου και της συζύγου Ευανθίας Παππά είναι 57,6 χιλ. ευρώ. Δεν έχει μεταβολή στα περιουσιακά του στοιχεία για το 2022, διαθέτει κάποιες μετοχές (τραπεζών και δημοσίων οργανισμών) 8,3 χιλ. ευρώ περίπου σε αξία και καταθέσεις, οικογενειακές, περί τα 62 χιλ. ευρώ. Στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων τα οποία έχει αποκτήσει παλαιότερα κατά πλήρη ή ψιλή κυριότητα, από κληρονομιές και γονικές παροχές είναι διαμερίσματα, οικόπεδα, γραφείο με κάποιες αποθήκες και θέσεις στάθμευσης.
Ο Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Το ατομικό εισόδημα του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στο νέο Πόθεν Έσχες είναι 45,8 χιλ. ευρώ. Το οικογενειακό εισόδημα είναι 77,3 χιλιάδες καθώς προτίθεται και της συζύγου του δημάρχου Πατρών Αικ. Κόκολη. Σε επίπεδο καταθέσεων ο δήμαρχος Πατρέων έχει σημαντική αποταμίευση καθώς μέχρι πρόσφατα ήταν ενεργός ιατρός (καρδιολόγος) στον ΕΟΠΥΥ με την πλειοψηφία των καταθέσεων περί τα 100 χιλ. ευρώ αποταμιευμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών. Χωρίς μεταβολή και τα περιουσιακά στοιχεία του δημάρχου Πατρέων το 2022.
Ο Δ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Χωρίς μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του το 2022 και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος που δήλωσε κατά το περασμένο έτος ατομικό εισόδημα 48,7 χιλ. ευρώ, λίγο πάνω από του Δημάρχου της Πάτρας. Το οικογενειακό εισόδημα του ιδίου και της συζύγου του Σοφίας Αντωνάτου είναι 78 χιλ. ευρώ. Οι καταθέσεις του δημάρχου είναι στα 15 χιλ. ευρώ περίπου με τις οικογενειακές αποταμιεύσεις να ανέρχονται στα 46 χιλ. ευρώ.
Ο ΣΠ. ΜΥΛΩΝΑΣ
Ο απερχόμενος πλέον δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, χωρίς περιουσιακή μεταβολή στο Πόθεν ‘Εσχες του 2022, εμφανίζει το μεγαλύτερο εισόδημα το 2022 από τους εν ενεργεία αυτοδιοικητικούς της Αχαΐας, στα 207 χιλ. ευρώ περίπου στα οποία είναι η σύνταξη από τον ΔΕΔΔΗΕ και -ειδικά για το 2022- το εφάπαξ 76,3 χιλ. ευρώ και αναδρομικά περί τα 85 χιλ. ευρώ, από τη συνταξιοδότηση. Στο οικογενειακό εισόδημα των 217,7 χιλ. ευρώ είναι και η αμοιβή της συζύγου. Χωρίς αναδρομικά και εφάπαξ το οικογενειακό εισόδημα, για το περασμένο έτος, είναι 87 χιλ. ευρώ. Ο κ. Μυλωνάς δηλώνει καταθέσεις περί τα 94 χιλ. ευρώ. Μαζί με τη σύζυγο έχει μια αποταμίευση 118 χιλ. ευρώ περίπου.
Ο Θ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Χωρίς μεταβολή είναι τα περιουσιακά στοιχεία του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου σύμφωνα με τη δήλωση Πόθεν Έσχες για το έτος 2022. Ο δήμαρχος Καλαβρύτων δήλωσε ατομικό εισόδημα περί τα 55,7 χιλ. ευρώ από τα οποία τα 13,7 χιλ. ευρώ είναι από την απασχόληση που είχε ως γεν. διευθυντής της Ένωσης (του ΑΓΣ Καλαβρύτων), θέση από την οποία αποχώρησε όμως πέρυσι. Στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 111,2 χιλ. ευρώ προστίθενται και τα 55,5 χιλ. ευρώ της συζύγου του, δικαστικού, Ευγενίας Κουδούνη.
Ο Θ. ΜΠΑΡΗΣ
Το εισόδημα του Δημάρχου Ερυμάνθου Θεόδωρου Μπαρή είναι 32,7 χιλ. ευρώ, δεν είχε καμία μεταβολή περιουσιακού στοιχείου το 2022.

Ροή ειδήσεων

Advertisement