Connect with us

Ελλάδα

Μίλτος Πασχαλίδης: Ο πατέρας μου ντύθηκε έφεδρος αξιωματικός και κατέβηκε στο Πολυτεχνείο

Published

on

Με αφορμή την επέτειο για τα 50 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Μίλτος Πασχαλίδης προέβη σε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του.

Ο πατέρας του ανήσυχος για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των φοιτητών αποφάσισε να κατέβει μέχρι το Πολυτεχνείο για να βοηθήσει τους αγωνιζόμενους νέους.

«Φόρεσε την στολή του έφεδρου αξιωματικού για παραπλάνηση και κατέβηκε στο Πολυτεχνείο»

Όπως δεκάδες άλλοι δημοκρατικοί πολίτες που πήραν θέση υπέρ των φοιτητών, ο πατέρας Πασχαλίδης έπραξε το καθήκον του απέναντι στην Δημοκρατία και τους φοιτητές που κινδύνευαν από τον στρατό.

Η ανάρτηση που εξηγεί πολλά για τις δημοκρατικές ευαισθησίες του Μίλτου Πασχαλίδη

«Ο μπαμπάς μου ήταν φαρμακοποιός. Επίσης ήταν δεξιός. Έδινε μεγαλύτερη σημασία στο πρώτο. Απόγευμα 16 Νοεμβρίου του ’73 μπήκε στο σπίτι έξαλλος και φώναξε στη μάνα μου: οι αλήτες κατεβάσαν τα τανκς, θα βαρέσουν τα παιδιά. Θα τους πάω φάρμακα. Η μάνα μου ήταν αριστερή. Του είπε: να πας αλλά να προσέχεις γιατί έχουμε παιδί. Και εκείνος της είπε: κι αυτά τα παιδιά έχουνε μανάδες. Φόρεσε την στολή του έφεδρου αξιωματικού για παραπλάνηση και κατέβηκε στο Πολυτεχνείο. Πέταξε στους φοιτητές γάζες, ασπιρίνες και ιώδιο απο τα κάγκελα της Στουρνάρη.

Γύρισε σπίτι κλαμένος. Δε ξέρω αν ήταν απ’τα δακρυγόνα ή κάτι άλλο.

Ήμουν τεσσεράμιση χρονών. Και πάντα αυτό το βράδυ ο μπαμπάς μου ανοίγει τις φτερούγες του και γίνεται ένας άγγελος».

Ροή ειδήσεων

Advertisement