Connect with us

Ελλάδα

Κυρ. Μητσοτάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν για το αν είναι αρχηγός ο Τραμπ ή ο Μπέπε Γκρίλο

Published

on

«Στον ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν για το αν είναι αρχηγός ο Ντόναλντ Τραμπ ή ο Μπέπε Γκρίλο. Παίζουν… μαξιλαροπόλεμο», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, για «αυξημένη ευθύνη» λόγω του 41% στις πρόσφατες εκλογές έκανε λόγο στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, πρότεινε τη Μαρία Συρεγγέλα ως νέα γραμματέα του κόμματος στη θέση του Παύλου Μαρινάκη.

«Το κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές»

«Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με αυξημένη ευθύνη. Το κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές. Η χώρα μας καταγράφει από τους πιο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, μειώνει την ανεργία και έτσι μπορούμε να ενισχύσουμε με 350 εκατ. ευρώ τους πιο αδύναμους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και να αναλάβει το πολιτικό κόστος που πιθανόν να έχουν, αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική και την νέα γεωπολιτική θέση της χώρας μας, ενώ παρουσίασε τις εθνικές θέσεις για τα όσα λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα τόνισε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ έθεσε το κόμμα σε εγρήγορση, ενώ εξήρε το έργο του απερχόμενου Γραμματέα της ΠΕ Παύλου Μαρινάκη και εξέφρασε την βεβαιότητα του για την επιτυχία της νέας Γραμματέως της ΠΕ Μαρίας Συρεγγέλα, την οποία ζήτησε να στηρίξει ομόφωνα η ΠΕ.

«Επουλώσαμε πληγές μετά την καταστροφική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι η πρώτη συνάντηση «μετά τη διπλή καθαρή νίκη της ΝΔ στις εκλογές, και προσέθεσε ότι η παράταξη συστρατεύεται για τις νέες μάχες που διαμορφώνουν οι νέες συνθήκες. Χαρακτήρισε ορόσημο τις ευρωεκλογές, επισήμανε ότι η ΝΔ πρωταγωνίστησε στην είσοδο της χώρας στην Ευρώπη και αγωνίστηκε να την κρατήσει εκεί και σημείωσε ότι «επουλώσαμε πληγές μετά την καταστροφική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφέρθηκε συνοπτικά στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση κατά την πρώτη τετραετία, στο Μεταναστευτικό, την ακρίβεια τον πόλεμο στην Ουκρανία και στην ενεργειακή έκρηξη.

«Η χώρα μας δεν θα γίνει μπανανία»

«Τώρα πρέπει να εντοπίσουμε και να ξεριζώσουμε τις αιτίες αυτών των πληγών. Όπλο μας οι γενναίες τομές και μεταρρυθμίσεις για να βελτιώνεται παντού η καθημερινότητα του πολίτη. Θεμέλια γερά έχουν οι παθογένειες αλλά έχουμε τη βούληση και το σθένος να δώσουμε τον αγώνα, και έχουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας όπως τις σφράγισαν οι εκλογές, διευρύνοντας την επιρροή της παράταξης, πρωτόγνωρο γεγονός στη μεταπολίτευση» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ανέφερε ότι η χώρα κατέκτησε την επενδυτική βαθμίδα, ενώ μειώνεται η ανεργία και το χρέος, και προχωρεί η χώρα αυξάνοντας το δημόσιο πλούτο το μέρισμα του οποίου θα πάει στην κοινωνία. Σημείωσε ότι ενισχύονται με 350 εκατ. ευρώ οι αδύναμοι και η στήριξη θα αφορά 2.300.000 πολίτες σε όλη την επικράτεια. Τον Δεκέμβριο-όπως είπε- καταβάλλονται το επίδομα θέρμανσης και διπλάσιο ποσό για market pass στους κατοίκους των περιοχών που δοκιμάστηκαν από πλημμύρες, καθώς και η καταβολή ενίσχυσης από 100 έως 200 ευρώ σε όσους συνταξιούχους αδικεί η προσωπική διαφορά.

Το πρόβλημα ακρίβειας παραμένει αλλά θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους συμπολίτες μας, η χώρα δεν θα γίνει μπανανία, οι έλεγχοι πολλαπλασιάζονται, και θα συνεχιστούν με ένταση είπε ο κ.Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προώθησε 20 νομοσχέδια με στόχο τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και αυξήσεις στο δημόσιο ύστερα από 14 χρόνια.

«Πάταξη της φοροδιαφυγής»

«Επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Το νομοσχέδιο προβλέπει ένα πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν γίνεται το 85% να δηλώνει εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ ή να δηλώνει λιγότερα ο εργοδότης από τον εργαζόμενο και το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει μηδενικό κέρδος, ενώ γίνεται πράξη η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ένα χρόνο νωρίτερα», τόνισε.

«Είναι μια παρέμβαση τολμηρή και μεταρρυθμιστική από την οποία δεν θα υποχωρήσουμε, η κεντρική στόχευση δεν θα αλλάξει. Αν υπάρξει κόστος, η κυβέρνηση θα το αναλάβει από αυτές τις συγκρούσεις. Μία από τις παγίδες της 2ης 4ετίας είναι οι συμβιβασμοί», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε το κόστος για τις μεταρρυθμίσεις».

«Γενναίες αλλαγές για μια καλύτερη καθημερινότητα, την ώρα που η πατρίδα μας μεγαλώνει αμυντικά και διπλωματικά», σχολίασε, κάνοντας λόγο για τις φρεγάτες Belharra.

«Χτίζεται μεθοδικά ο φράκτης για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών. Προσωπική δικαίωση το ότι πείσαμε την ΕΕ για τη φύλαξη των συνόρων και αυτή η πολιτική άλλαξε και αναγνωρίζεται ο ρόλος της Ελλάδας», ανέφερε.

«Είναι η άλλη όψη μιας ισχυρής φωνής, της διπλωματίας μας, με περισσότερους πόρους για το μεταναστευτικό και την πολιτική προστασία, αποτέλεσμα της θέσης που έχει η χώρα μας.

«Παύσεις πυρών και ανθρωπιστικοί διάδρομοι στο Ισραήλ»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε 4 σημεία εθνικής θέσης για το μεσανατολικό:

Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα μετά τη βάρβαρη επίθεση που δέχθηκε, πρέπει να απελευθερωθούν οι όμηροι.

Το Ισραήλ οφείλει να αντιδρά στο πλαίσιο του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου διαχωρίζοντας τη Χαμάς από το λαό.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την κλιμακούμενη αντίδραση του Ισραήλ και τις μεγάλες απώλειες των αμάχων.

Οριστική λύση μόνο με πολιτική υπέρβαση με την ίδρυση δυο κρατών με αμοιβαία αναγνώριση.

«Τραμπ, Μπέπε Γκρίλο και μαξιλαροπόλεμος»

«Βλέπετε τα αδιέξοδα της άλλης πολιτικής όχθης. Στον μεν ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν για το αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Μπέπε Γκρίλο. Και διαφωνούν… διαφωνούν για το περιβόητο μαξιλάρι. Παίζουν μαξιλαροπόλεμο μεταξύ τους… Κρύβουν ωστόσο όλοι τους πως αυτό το μαξιλάρι επινοήθηκε για να κοιμίσει την κοινή γνώμη καθώς προήλθε από άδικους φόρους χωρίς κανένα έλεγχο, ήταν το ενέχυρο των δανειστών για την τεράστια προσωπική αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός και είπε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει προσχωρήσει σε έναν μηδενιστικό λόγο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να μην ασχολούνται με το τι γίνεται στην άλλη όχθη, είπε ότι “τα καθήκοντα μας αποκτούν άλλες διαστάσεις, έχουμε την αναμέτρηση των ευρωεκλογών που θα είναι μια πολιτική αναμέτρηση”.

«Ο προεκλογικός αγώνας θα έχει παραταξιακό χαρακτήρα και το στοίχημα της κάλπης θα είναι σύνθετο. Να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα του τόπου και να εκλέξει η χώρα στελέχη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η καθαρή νίκη της ΝΔ είναι η απάντηση και στα δυο ζητούμενα. Η ΝΔ δεν ταλαντεύτηκε ποτέ για την ευρωπαϊκή της επιλογή και ξέρει να δίνει καλύτερα από κάθε άλλο μάχες στις Βρυξέλλες. Αναλάβαμε δυσανάλογο πολιτικό κόστος και στηρίξαμε το τρίτο μνημόνιο, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε Ευρώπη. Το στοίχημα είναι να γίνουμε Ευρώπη σε όλα τα πεδία και θα το κερδίσουμε» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Τέλος, εξήρε το έργο του Παύλου Μαρινάκη ως Γραμματέα της ΠΕ του κόμματος, ο οποίος περιόδευσε πολλές φορές κατά τη θητεία του σε όλη τη χώρα, ενώ ανανεώθηκε η ΠΕ κατά 75%.

«Έλα Συρεγγέλα!»

«Το κόμμα ήταν και θα είναι ο βασικός πυλώνας στον οποίο θα στηρίζεται η κυβέρνηση. Όσο η ΝΔ παραμένει ενωμένη, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από κανέναν. Θέλω να συγχαρώ τον Παύλο Μαρινάκη που υπήρξε προσωπική μου επιλογή και με δικαίωσε.

Ζητώ από όλους να δώσουμε ομόφωνα μια νέα πνοή στο κόμμα εκλέγοντας για γραμματέα τη Μαρία Συρεγγέλα», είπε ο κ. Μητσοτάκης καταχειροκροτούμενος λέγοντας πως για πρώτη φορά αναλαμβάνει τα ηνία του κόμματος μια γυναίκα.

«Έλα Συρεγγέλα, αλλά μην έρθεις με φόρα!», είπε γελώντας ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει ότι «αυτό δεν βγήκε σε καλό».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

LIBERAL.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement