Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Διορθώσεις στον κατάλληλο χρόνο

Published

on

 

 

Οι τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης αναδεικνύουν δύο χαρακτηριστικά: Το ένα σχετίζεται με τις εξελίξεις στην «κεντροαριστερή πολυκατοικία» και την ανάδειξη μίας αναστροφής των συσχετισμών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπέρ του δευτέρου. Το δεύτερο είναι η διατήρηση της ΝΔ στο… «παραπάνω επίπεδο» ως μόνη ισχυρή πολιτική δύναμη της χώρας, κάτι που προφανώς αντανακλάει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβερνητική παράταξη, αλλά και τον «βαθμό» που βάζουν στην κυβέρνηση.

Είναι όμως όλα καλά;

Όχι.

Θα λέγαμε ότι σε αυτό το πρώτο εξάμηνο της δεύτερης κυβερνητικής θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχει μία διττή εικόνα.

Από την μία πλευρά υπάρχει μία κυβέρνηση που δείχνει να τα πηγαίνει καλά στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα, που κάνει επιτυχημένα «βήματα» στην εθνική οικονομία και βαδίζει στον σωστό δρόμο ως προς τους δείκτες ανάπτυξης.

Από την άλλη πλευρά όμως, οι πολίτες «στραγγαλίζονται» από το κύμα ακρίβειας που παρά τις όποιες πρωτοβουλίες παραμένει εν πολλοίς ανεξέλεγκτο και την ίδια ώρα, το «βαθύ κράτος» δείχνει να παραμένει αμετάβλητο (και αμετανόητο), κάνοντας δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων, ακόμα και μετά τη σημαντική ψηφιακή μεταρρύθμιση που έγινε – κυρίως ελέω Covid – τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει πολλά λεκτικά «φάουλ», που δυστυχώς προκαλούν ρωγμές στο κυβερνητικό προφίλ.

Είναι βέβαιο πως ο πρωθυπουργός ξέρει καλύτερα από καθέναν τα «δυνατά» και «αδύνατα» σημεία της κυβέρνησής του και είναι επίσης βέβαιο ότι θα προχωρήσει σε διορθώσεις όπου χρειάζεται. Με τη διαφορά ότι ο πρωθυπουργός δεν αρέσκεται να δείχνει ότι δρα υπό πίεση και επιλέγει πάντα ο ίδιος τον κατάλληλο χρόνο για τις όποιες αλλαγές. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι χωρίς «αλαλαγμούς», το επόμενο χρονικό διάστημα, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρίνει και θα αποφασίσει, αφού βεβαίως θα έχει δώσει στο υφιστάμενο κυβερνητικό σχήμα τον χρόνο που απαιτείται για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει και τι, δεν μπορεί…

Ροή ειδήσεων

Advertisement