Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Μετά τα… πρωτοβρόχια της «Ομπρέλας»

Published

on

 

 

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα «δείχνει» πως οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τελείωσαν. Μετά τα… πρωτοβρόχια της «Ομπρέλας», μάλλον έρχονται και άλλες αποχωρήσεις και δεν το αποκλείουμε καθόλου, ο νέος χρόνος να μας βρει με μία νέα κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή, που βέβαια θα προέρχεται από «αποχωρήσαντες».

Το βασικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι εάν θα χάσει πέντε ή δέκα βουλευτές, εάν θα χάσει 50 ή 100 «μεγαλοστελέχη». Κατά την άποψή μας, το κρίσιμο ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποχώρηση των μικρομεσαίων στελεχών που αποτελούν την «σπονδυλική στήλη» του κόμματος και φυσικά, των πολιτών που τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον έκαναν κυβερνητική δύναμη και τώρα, δείχνουν να αποσύρονται και να τραβάνε γι’ αλλού, ακόμα και αν αυτό το «αλλού» είναι… το σπίτι τους.

Οι δημοσκοπήσεις των ημερών, δείχνουν πως η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται. Αυτό όμως είναι κάτι, ενδεχομένως, παροδικό. Ίσως και μόνιμο. Εξαρτάται από την εικόνα που θα δώσει το κόμμα το επόμενο διάστημα. Αν κρίνουμε πάντως από την στάση που κρατάει ο Αλέξης Τσίπρας, μάλλον παρακολουθεί τις εξελίξεις αμέτοχος, μετρώντας ίσως τις «ένθεν κακείθεν» δυνάμεις και υπολογίζοντας περισσότερο στο… μέλλον. Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει και προ ημερών, ο κ. Τσίπρας μάλλον ήξερε καλύτερα από τον καθένα τι συνέβαινε μέσα στο κόμμα και άρα, προφανώς δεν πέφτει από τα σύννεφα με τις εξελίξεις, ακόμα και αν ο ίδιος δεν υπήρξε άμεσα καταλύτης αυτών. Υπήρξε έμμεσα. Με την παραίτησή του.

Με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως ακόμα να εκκρεμούν, το ενδιαφέρον στρέφεται και προς το ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται να καρπώνεται ένα μέρος της αποσύνθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και όχι αυτό που κάποιοι θα περίμεναν (ή θα ήλπιζαν). Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Το είπε, εξάλλου…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement