Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επί ποδός «πολέμου» για το φορολογικό- Συγκέντρωση και πορεία (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς ταξί σήμερα και η Πάτρα, ενώ κλειστά θα είναι εμπορικά καταστήματα, αρτοποιεία κομμωτήρια κ.α.

Published

on

«Θηλιά στο λαιμό» εκατοντάδων ελεύθερων επαγγελματιών φαίνεται πως βάζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Έμποροι, δικηγόροι, ιδιώτες γιατροί, αυτοκινητιστές, μηχανικοί, κομμωτές και μικρομεσαίοι κάνουν λόγο για άδικα οριζόντια φορολογικά μέτρα και προχωρούν σε μπαράζ κινητοποιήσεων αρχής γενομένης της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ζητώντας να διορθωθούν οι στρεβλώσεις.

Στην Πάτρα σήμερα τα ταξί τραβάνε «χειρόφρενο» και θα παραμείνουν α εμπορικά καταστήματα, τα αρτοποιεία και τα κομμωτήρια, ενώ στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου θα συμμετέχουν αρκετοί επαγγελματικοί κλάδοι που πλήττονται από το νέο φορολογικό.

Ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας ζητά την άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της και τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα.

ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας και του Συνδέσμου Βιοτεχνών – Υδραυλικών Αχαΐας ανακοίνωσαν πως «στις 22 Νοέμβρη κλείνουμε καταστήματα, βιοτεχνίες και γραφεία. Συμμετέχουμε στη μεγάλη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Γεωργίου», με αίτημα την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Στην απεργία συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Ν. Αχαΐας, ενώ και η ΟΕΒΕΣΝΑ απευθύνει κάλεσμα

για συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζουμε ότι απόφαση για 24ωρη απεργία έχουν πάρει τα μέλη του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ», ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Μανικιούρ – Πεντικιούρ Ν. Αχαΐας «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ».

Παράλληλα, στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας θα πάρει μέρος και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας, ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Πάτρας, το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, οι οδοντίατροι, η δημοτική Αρχή, το 10ο τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ.α.

 

Γ. Μουτούσης: Oι οδοντίατροι συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις

Τη συμμετοχή τους στην σημερινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Πάτρα και αποχή από τα καθήκοντά τους, από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, αποφάσισε στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Μουτούσης επισημαίνει πως «ο κλάδος μας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις αλλά και στον διάλογο με επιχειρήματα με το Υπουργείο καθώς κάθε κλάδος έχει αρκετές ιδιαιτερότητες».

Ειδικότερα, επισημαίνει ότι «ένα από τα μείζονα ζητήματα του κλάδο μας είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί οι οδοντιατρικές υπηρεσίες να επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24% τη στιγμή που είναι υπηρεσίες υγείας και όταν άλλοι κλάδοι όπως η εστίαση έχουν τον χαμηλότερο συντελεστή.

Επίσης, ζητάμε από την πολιτεία να χρηματοδοτήσει την οδοντιατρική περίθαλψη μέσω συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ κάτι που δεν ισχύει μέχρι σήμερα και οι ασφαλισμένοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους όλο το κόστος, ειδικές ρυθμίσεις για συναδέλφους που βγαίνουν κοντά στη σύνταξη και έχει περιοριστεί ο κύκλος εργασιών τους αλλά και για τις μητέρες που μένουν εκτός εργασίας, να θεσπιστεί αφορολόγητο ποσό και στον κλάδο μας όπως και οι μισθωτοί, τα οποία αποτελούν σημεία διαλόγου με το Υπουργείο».

Οι δικηγόροι «παρόντες» σε Πάτρα και Αθήνα

Δυναμικό «παρών» τόσο στην κινητοποίηση στη 1 το μεσημέρι στην συγκέντρωση

Διαμαρτυρίας στην Αθήνα αναχωρώντας το πρωί με πούλμαν, όσο και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 στην πλατεία Γεωργίου θα δώσουν οι δικηγόροι της Πάτρας.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θάνος Ζούπας επισημαίνει πως οι δικηγόροι θα δώσουν την μάχη τους για να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο. «Αντιδρούμε στα οριζόντια μέτρα. Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι και δεν μπορεί να έχουν την ίδια μεταχείριση όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Υπάρχουν συνάδελφοι που αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ κινδυνεύουν να μην βγουν σε σύνταξη. Υπάρχουν δικηγόροι που έχουν 700-900 ευρώ τζίρο τον μήνα και από αυτά πρέπει να πληρώσουν τα έξοδα του γραφείου, τις ασφαλιστικές εισφορές που ανέρχονται στα 300 ευρώ και να ζήσουν με μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια και αυτοτέλεια. Αυτόν τον ελεύθερο επαγγελματία που πρέπει να τον προστατεύει το φορολογικό νομοσχέδιο αυτόν τον καταστρέφει, τον εξοντώνει. Γι’ αυτό βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις και μαχόμαστε για την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου και σήμερα στοχεύουμε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα».

ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ

Στις σημερινές κινητοποιήσεις είναι οι κτηνίατροι όλης της χώρας με αποχή.

 

 K. Τσακριλής: «Τιμωρούν τα συνοικιακά κομμωτήρια και κουρεία»

Τιμωρητικό χαρακτηρίζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα συνοικιακά κομμωτήρια και κουρεία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών, Κωνσταντίνος Τσακριλής, επισημαίνοντας πως «πολλοί συνάδελφοι λόγω και της ενεργειακής κρίσης που έχει εκτινάξει το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεών μας βρίσκονται στα πρόθυρα του λουκέτου. Αν εφαρμοστούν και οι τιμωρητικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχέδιου, πολλά συνοικιακά κομμωτήρια και κουρεία θα κλείσουν. Κι επειδή πάνω απ’ όλα είναι η επιβίωση όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους θα πάρουν τα βαλιτσάκια με πολλαπλές συνέπειες, αφού όσοι βγουν στην ανεργία θα συντηρούνται από τις κατ’ οίκον επισκέψεις και ταυτόχρονα, θα εισπράττουν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης επιβαρύνοντας το κράτος. Πρόκειται για ένα αψυχολόγητο πραγματικά φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κλάδου μας, ο οποίος ήδη δέχεται μεγάλο πλήγμα από τα παράνομα βαλιτσάκια που δεν μπορούν να ελεγχθούν με αποτέλεσμα να εντείνεται και η φοροδιαφυγή. Ο κλάδος μας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να κλείσουμε σήμερα τα καταστήματά μας, χωρίς να αποκλείεται κλιμάκωση του αγώνα μας».

 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΚΕΘΕΑ: «Σώστε την απεξάρτηση»

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ συμμετέχει στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ενώ έχει στάση εργασίας από τις 11:00 ως τις 15:00 με κινητοποίηση στην πόλη της Πάτρας, στις 12.00 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, ο Συλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο και οι εργαζόμενοι σήμερα στις 6 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στην κατάργηση των Προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο που καταργεί από 1/1/2024 το ΚΕΘΕΑ και όλους τους φορείς απεξάρτησης. Διαλύει οργανισμούς με χρόνια ιστορίας και προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες. Τίποτα από όσα χρειαζόμαστε για μια εθνική πολιτική για τις εξαρτήσεις δεν εξασφαλίζεται με την επιχειρούμενη διοικητική, γραφειοκρατική συνένωση δομών. Στην πραγματικότητα, αντί για «μεταρρύθμιση» έχουμε ανατίναξη του πεδίου της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, με επικίνδυνες συνέπειες πρωτίστως για τους εξυπηρετούμενους και την κοινωνία».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement