Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Απεργία στα νοσοκομεία- Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα και αύριο τα νοσηλευτικά ιδρύματα

Published

on

Νεκρώνουν τα δημόσια νοσοκομεία σήμερα και αύριο εξαιτίας της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και στην οποία συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας.

Στις 12 το μεσημέρι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ. «Καλούμε τον λαό και τη νεολαία να παλέψουμε μαζί για πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Περίθαλψη. Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους να δώσουν το παρόν και να στηρίξουν την απεργία μας», αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑ, Δημήτρης Ζιαζιάς. Και προσθέτει απαριθμώντας τα αιτήματά τους, αναφέροντας: «Απαιτούμε:
1. Διπλασιασμό μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών.
2. Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
3. Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
4. Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου.
5. Να μην συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.
6. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας».
ΤΡΙΩΣΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ
Με τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.) συμμετέχει στην Πανελλαδική – Πανυγειονομική κινητοποίη της ΠΟΕΔΗΝ, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 29/11/2023, το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας». Τα μέλη του «Ιπποκράτη» στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου και στην συνέχεια θα μεταβούν στην 6η ΥΠΕ για να δώσουν το «παρών» στην πανυγειονομική συγκέντρωση.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Η Δημοτική Αρχή σε ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι συμπαρίσταται στην 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών ενώ επισημαίνει επίσης ότι διεκδικεί την αναβάθμιση του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων, την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος, τη μετατροπή και λειτουργία, με ευθύνη του κράτους, ως δημόσια μονάδα υγείας του 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Στο πλευρό των γιατρών συμπαραστέκεται επίσης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων και άλλα Σωματεία που ενώσουν την φωνή τους για ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement